Het Thuisgevoel
Image default
Bouwen en verbouwen

Kruiwagens voor in de tuin

Een tuin kruiwagen kopen

Het gebruik van een tuin kruiwagen is voor heel veel klussen een prettig middel, om je te helpen zand, onkruid, stenen etc. te verplaatsen. Het is geen overbodige luxe, om een kruiwagen te kopen, wanneer je een grote tuin hebt. Een professioneel product, wat je kan helpen met alle mogelijke tuinwerkzaamheden. Voor- en najaar zijn dé periodes, dat er in de tuin meer grond wordt verzet, planten worden gedeeld en weer herplant, bollen worden gepoot en graszoden worden gelegd. Ga je aan de slag in de tuin en wil je een kwaliteits kruiwagen kopen, ga dan voor de tuinkruiwagen. Kruiwagens zijn op een simpele manier online te bestellen bij kruiwagen.nl. Vanuit je luie stoel naar de beste online kruiwagen specialist en inspiratie opdoen. Deze toonaangevende expert op het gebied van kruiwagens, heeft tuinkruiwagens in vele hippe kleuren. De bak is van een sterk en duurzaam kunstmateriaal. De kruiwagen voor tuinwerkzaamheden met de verzinkte bak, heeft een iets kleinere inhoud, maar is net zo wendbaar als de gekleurde variant. 

Waar let je op bij aanschaf van een kruiwagen

Een goede, reguliere kruiwagen voor privégebruik met een doorsnee tuin, heeft vele voordelen. De kunststofbak is sterk en duurzaam en geschikt voor vervoer van grond, zand en groen. Een kruiwagen die geschikt is voor tuinwerkzaamheden moet handzaam en licht zijn. Ook een vrouw moet zo’n kruiwagen kunnen bedienen. De inhoud van de bak is 100 liter. De stalen variant heeft een iets kleinere inhoud, nl. 85 liter. De kruiwagen is te koop met een traditioneel wiel waar een binnenband in zit, óf een nooit meer lek wiel, dus een massieve band. Een hulpmiddel dus, die prima kan worden gebruikt voor de tuin. Zware bouw werkzaamheden vragen een ander soort kruiwagen. 

Tips voor een goed gebruik van de tuinkruiwagen

Ga je na alle informatie die je op de website vindt, een kruiwagen kopen met luchtband? Controleer dan regelmatig de bandenspanning. Pomp deze band geregeld op, om deze in conditie te houden. 
Het is beter om de kruiwagen binnen te laten staan. Vooral wanneer er delen aan zitten die kunnen roesten. Tuinkruiwagens die helemaal voorzien zijn van kunststof kunnen gewoon buiten blijven. Kunststof gaat echter wel in de loop der jaren verkleuren, vooral wanneer de kruiwagen altijd buiten staat. 
Heb je veel stoepjes in de tuin waar je op en af gaat, leg dan een plank neer om met de kruiwagen tegenop te rijden. Beter voor de band en gemakkelijker werken! 

Je hebt dan meer grip wanneer je een paar tuinhandschoenen draagt. 
Heb je veel rozen en planten met stekels in je tuin? Overweeg dan om een kruiwagen met anti-lek wiel te kopen. Nooit lekke banden! 
Voor elke klus is er een kruiwagen waar je prettig mee kunt werken. Een bouwkruiwagen zit bijvoorbeeld weer anders in elkaar dan een kruiwagen voor de tuin. Kijk voor alle informatie op de website.

https://kruiwagen.nl/