Het Thuisgevoel
Image default
Bouwen en verbouwen

Op een snelle manier een boomstronk verwijderen

Wilt u op een snelle manier een boomstronk verwijderen en tevens op een veilige manier uw boomstronk verwijderen zonder dat u de omgeving beschadigd? In dat geval kunnen wij u sterk adviseren om deze pagina met uw volle aandacht door te lezen. Op deze pagina leggen wij namelijk uit welke manieren er bestaat om een boomstronk te verwijderen, wat de voordelen van die manieren zijn, wat de nadelen van die manieren zijn, of de kosten voor de desbetreffende methode hoog of laag is en wanneer u wel of niet zelf de boomstronk kunt verwijderen. Ook geven wij u tips op welke manier u eenvoudig een bedrijf uit uw eigen buurt kunt vinden die voor u de boomstronk kan verwijderen en geven wij u tips hoe u de kosten bij het verwijderen van een boomstronk laag kunt houden. Hopelijk hebt u iets aan deze informatie! Wij wensen u alvast heel veel succes bij het verwijderen van uw boomstronk.

Zelf de boomstronk verwijderen of de boomstronk door een tuinbedrijf laten verwijderen

Voordat u de boomstronk gaat verwijderen zult u waarschijnlijk met de vraag geconfronteerd worden of u zelf de boomstronk gaat verwijderen of dat u hiervoor een bedrijf moet inhuren. Of u de boomstronk zelf kan verwijderen of dat u een bedrijf moet inhuren die voor u de boomstronk kan verwijderen kunnen wij niet voor u inschatten. Om in te schatten of u de klus zelf kunt uitvoeren of dat een professional dat voor u moet doen kunt u zichzelf de volgende vragen stellen:

  • Heb ik ervaring met het verwijderen van een boomstronk?
  • Is het mogelijk om de boomstronk uit te graven en uit de grond te tillen?
  • Moet de boom eerst nog gekapt worden?
  • Is er een kans dat de boomwortels onder mijn woning, onder een vijver, onder een schutting, onder een schuurtje of onder een andere boom zijn gegroeid?
  • Heb ik de juiste gereedschappen en machines in huis om de boomstronk te verwijderen?
  • Is het noodzakelijk om de boomwortels ook te verwijderen (dat is bijvoorbeeld noodzakelijk wanneer u op de plek van een boomstronk tuinbestrating wilt aanleggen)

De manier waarop u zelf uw boomstronk kunt verwijderen

Indien u zelf de boomstronk gaat verwijderen dan kunt u de boomstronk het beste eerst uitgraven. Door al het zand om de boomstronk weg te graven komt de boomstronk helemaal vrij te liggen. In sommige gevallen kunt u de boomstronk na het uitgraven vrij eenvoudig uit de grond trekken. Eventueel kunt u de wortels eerst nog even doorzagen of doorhakken. Een grote boomstronk zal niet zo eenvoudig uit de grond te krijgen zijn. Vooral omdat een grote boomstronk vaak erg zwaar is. In zo’n geval is het aan te raden om de boomstronk in stukken te zagen om deze vervolgens gefaseerd uit de grond te halen.

Het gebruiken van een stobbenfrees is bij het verwijderen van een boomstronk sterk aan te raden

De snelste manier om een boomstronk te verwijderen is met behulp van een stobbenfrees. Dit is tevens de meest goedkope manier om een boomstronk te verwijderen en in de meeste gevallen zal een ingehuurd bedrijf ook deze methode toepassen. Het gebruik van een stobbenfrees heeft als groot voordeel dat deze tot ongeveer 50cm diep in de grond kan werken. Niet alleen de stronk wordt dus verwijderd, ook meteen alle boomwortels worden verwijderd. Een stobbenfrees zorgt er dus voor dat er niets meer achter blijft in de grond.

De kosten voor het verwijderen van een boomstronk laag houden en een bedrijf in de buurt inhuren

Het is aan te raden dat wanneer u uw boomstronk door een bedrijf wilt laten verwijderen te kiezen voor een bedrijf uit uw eigen regio. Zeker wanneer de boom eerst nog gekapt moet worden is het aan te raden om met een bedrijf uit uw eigen regio te werken. Zij hebben namelijk kennis van de lokale wetgeving (indien u alleen een boomstronk wilt laten verwijderen dan heeft u niet met wetgeving te maken) en daarbij is de kans zeer minimaal dat het bedrijf voorrijkosten in rekening brengt.

Tot slot kunt u kosten besparen door de prijzen van verschillende bedrijven te vergelijken. U kunt de prijzen vergelijken door bij verschillende bedrijven een offerteaanvraag in te dienen, maar een snellere manier om de prijzen te vergelijken is door uw klus op kluswebsites te plaatsen. U bespaart dan al snel enkele tientallen tot zelfs honderden euro’s!

https://www.vergelijkhoveniers.nl