Het Thuisgevoel
Image default
Dienstverlening

Bibliotheek automatisering

De automatsering dankzij het digitale tijdperk heeft voor veel veranderingen op de werkvloer gezorgd. Bijvoorbeeld ook als het gaat om bibliotheek automatisering. Maar wat zijn belangrijke aspecten die zijn veranderd als het gaat om de bibliotheek automatisering? Wat is er echt veranderd als je het vergelijkt met vroeger. In dit artikel bespreken we de belangrijkste veranderingen alwaar je aan kunt denken.

Minder personeel 

Een belangrijk punt van de automatisering van de bibliotheek, is dat je tegenwoordig veel minder personeel nodig hebt om een bibliotheek te runnen. Vergelijk het maar eens met nog niet zo lang geleden. Toen moesten mensen veel vaker een beroep doen op het personeel. Bijvoorbeeld omdat ze een boek niet konden vinden. Deze was misschien gereserveerd, maar dat kon je toen nog niet weten. Tegenwoordig kun je dat gemakkelijk op internet zien. Zelfs met de precieze datum tot wanneer een bepaald boek is uitgeleend.

Maar ook minder personeel als het gaat om het simpele handwerk. Boeken hoeven niet meer handmatig te worden gescand, maar dit gaat tegenwoordig allemaal automatisch met een handig systeem. En hetzelfde geldt voor het terugbrengen van boeken. Ook dat is tegenwoordig zeer gemakkelijk om te doen. Het personeel heeft dus een meer ondersteunende taak gekregen.

De computer

Tegenwoordig hoef je dus ook vrijwel niet meer zelf te zoeken naar boeken, maar wordt dit allemaal door het systeem gedaan. Dat scheelt natuurlijk ook veel tijd en onnodige energie. Als het om bibliotheek automatisering gaat, kan er dus gesteld worden dat iedereen er beter van wordt.

 

De toekomst

Maar hoe gaat de toekomst er dan uitzien, vraag jij je natuurlijk af. Als het gaat om de automatisering van de bibliotheek kan waarschijnlijk gesteld worden dat het hier eerst wel bij blijft. Voor iedereen is het zeer gemakkelijk om te lenen en dat zal nog wel een tijdje zo blijven.