Het Thuisgevoel
Image default
Eten en drinken

Goede voornemens gesteld en wil je gezond eten? Lees hier welke gerechten je moet proberen!

Het nieuwe jaar heeft ons weer in behoorlijk moeilijke situaties geduwd. Van het stellen van onmogelijke voornemens tot aan de winterdip die weer volledig is aangeslagen. Gelukkig zit dit allemaal tussen de oren en moet je zelf een goed ritme creëren om gedisciplineerd je gestelde doelen te behalen. Natuurlijk ook om uit de winterdip te komen. Is één van jouw goede voornemens gezonder eten? Dan helpen wij jou graag een handje! Wij hebben een aantal lekkere gerechtenop een rij gezet die zeker het proberen waard zijn en perfect passen in je gezonde levensstijl. 

Eten en drinken is de basisbehoefte van iedereen. Filosoof Maslov heeft in zijn theorie hier ook een prachtige piramide over gemaakt. De recepten die zijn samengesteld zijn op basis van de meest gebruikte ingrediënten uit de supermarkt. 

De A.V.G klassieker! 

Ooit wel eens een A.V.G-tje gegeten? Onder de studenten is dit een welbekend fenomeen. Deze afkorting staat voor: aardappel, vlees en groente, oftewel een echte Nederlandse gezonde klassieker! Tegenwoordig zijn er veel variaties op te bedenken. Je kunt gaan voor de oude vertrouwde gekookte aardappels met een heerlijke gehaktbal met jus en een romige bloemkool erbij. Of je gaat voor een iets modernere twist van dit gerecht: zoete aardappel met rozemarijn, vegavlees meteen frisse quinoa-wortel salade! Zeker smullen geblazen en mega gezond! 

De échte Italiaanse pasta 

Krijg jij ook altijd zo een warm gevoel als je denkt aan Italië? De heerlijke smaaksensaties, goede wijnen, prachtige natuur en warme zomerbriesje die over je lichaam heen gaat? Dat snappen wij heel goed. Italië staat bekend om haar gevoel van elegantie en geduld die men neemt voor alles. Van familietradities tot aan de tijd nemen om de lekkerste gerechten te maken in de keuken. Dus waarom niet dit gevoel meenemen naar jouw eigen keuken? Maak om deze reden een heerlijke pasta bolognese of een pasta pesto met zoete cherrytomaatjes. Tip! Maak je gerecht met alleen maar verse ingrediënten, veel gezonder en ook nog eens ambachtelijk! 

Gezonde noten salade 

Tot slot hebben we een gezonde, frisse salade als gerecht toegevoegd die bij vrijwel iedere maaltijd te combineren is. Een salade met: verse noten, spinazie, appel, witte kaas en balsamicoazijn zit boordevol vitamines en eiwitten die perfect in jouw gezondelevensstijl past. Pistache notenenwalnoten kopen? Kijk dan snel bij Tres Bien!