Het Thuisgevoel
Image default
Financieel

Wat wordt beschouwd als ‘eerlijk krediet’ voor een lening in 2021?

Er zijn er genoeg redenen waarom u mogelijk geld moet lenen via een persoonlijke lening. Misschien wilt u uw huis verbouwen. Of misschien heeft u medische rekeningen die u wilt consolideren.

Als u overweegt een lening af te sluiten, moet u er rekening mee houden dat hoe beter uw kredietscore is, hoe lager de rentevoet van uw lening waarschijnlijk zal zijn. . En natuurlijk, hoe sterker uw kredietwaardigheid, hoe groter de kans dat u in de eerste plaats wordt goedgekeurd voor een persoonlijke lening.

Maar dat betekent niet dat u pech heeft als uw krediet niet goed is. niet geweldig. In feite zijn er persoonlijke leningen voor eerlijk krediet die specifiek geschikt zijn voor kredietnemers met gemiddelde kredietscores. Om het best mogelijke tarief te krijgen wanneer u een redelijk krediet heeft, kunt u enkele aanvullende stappen ondernemen, zoals:

 • Volg een voorafgaande goedkeuringsprocedure om te zien of u in aanmerking komt.

 • Krijg een persoonlijke lening bij een medeondertekenaar.

 • Zet onderpand om een lening te krijgen.

Maar wat betekent ‘eerlijk krediet’ eigenlijk? Dit is wat u moet weten.

Hoe kredietscores worden geclassificeerd

FICO-kredietscores (het meest gebruikte scoremodel) variëren van 300 tot 850, maar de meeste mensen hebben geen een 300 of een 850. Integendeel, hun scores vallen ergens in het midden.

Dit is hoe die cijfers worden afgebroken, volgens FICO zelf:

 • 300 tot 579 = slecht krediet

 • 580 tot 669 = redelijk krediet

 • 670 tot 739 = goed krediet

 • 740 tot 799 = zeer goed krediet

 • 800 tot 850 = uitzonderlijk krediet

Ondertussen gebruiken sommige kredietverstrekkers VantageScore, een alternatief scoremodel. Hier ziet u hoe verschillende kredietscores onder dit systeem uiteenlopen:

 • 300 tot 499 = zeer slecht

 • 500 tot 600 = slecht

 • 601 tot 660 = redelijk

 • 661 tot 780 = goed

 • 781 tot 850 = uitstekend

Zoals u kunt zien, is er een klein verschil tussen wat FICO en VantageScore beschouwen als een eerlijk krediet. FICO geeft leners wat meer speelruimte doordat scores in de bovenste 500’s als ‘redelijk’ worden beschouwd in plaats van ‘slecht’. VantageScore heeft ondertussen een iets lagere drempel voor ‘goed’ versus ‘redelijk’. Wil je bijvoorbeeld Schuurman schoenen in termijnen betalen en heb je een slechte score? Dan kan deze aanvraag al gauw afgekeurd worden omdat er verwacht wordt dat je niet op tijd kunt betalen. Zorg dus voor een hogere kredietscore.

Uiteindelijk zijn beide scoremodellen echter vergelijkbaar, en als uw kredietscore in de lagere tot midden 600 valt , wordt u beschouwd als een sollicitant met een eerlijk krediet. Dit betekent niet dat u niet wordt goedgekeurd voor een lening. Wat het echter wel betekent, is dat het niet zo gemakkelijk zal zijn om een goede rentevoet voor een persoonlijke lening te krijgen als voor iemand met een goede, zeer goede, uitstekende of uitzonderlijke kredietwaardigheid.

Hoe u uw kredietscore kunt verhogen

Als uw kredietscore al halverwege de jaren 600 is, staat u misschien aan de vooravond van een goede kredietwaardigheid in plaats van een eerlijke kredietwaardigheid. En dat kan in uw voordeel werken via een lagere rente bij het lenen van geld. Als u uw kredietscore in die categorie wilt verhogen, kunt u dit doen door:

 • Inkomende rekeningen op tijd te betalen om uw betalingsgeschiedenis te verbeteren

 • Een deel van uw bestaande creditcardschuld om uw kredietgebruiksratio te verlagen

 • Uw kredietrapport controleren op fouten en fouten corrigeren die uw score zouden kunnen schaden, zoals uitstaande schulden die aan uw account zijn gekoppeld en die niet echt van u zijn

Het goede nieuws is dat er tal van leningopties beschikbaar zijn voor leners met een redelijk krediet. Maar je hoeft ook niet in die categorie te blijven hangen. Met tijd en moeite heb je de kracht om je kredietscore te verhogen — en lenen voor jezelf in de toekomst betaalbaarder te maken. Wil je hier meer over lezen? Bekijk dan eens Spaarbuidel om hier meer tips over te lezen. Zo krijg je flink wat informatie over mogelijkheden rondom het verhogen van je kredietscore voor bijvoorbeeld een persoonlijke lening of hypotheek.

Ons team van onafhankelijke experts verdiepten zich in de kleine lettertjes om de geselecteerde persoonlijke leningen te vinden die concurrerende tarieven en lage kosten bieden.

 

https://spaarbuidel.nl/zakelijke-lening/