Het Thuisgevoel
Image default
Financieel

Hoe u uw kansen op goedkeuring voor een persoonlijke lening kunt vergroten?

Heeft u een lening nodig en bent u bang dat u geweigerd wordt? Volg een paar adviezen op en u kunt uw kansen om goedgekeurd te worden voor een persoonlijke lening drastisch verbeteren.

Ondanks hoe gebruikelijk het is om een persoonlijke lening aan te vragen, is het nog steeds een van die situaties waarin u twijfelt of u wordt goedgekeurd. U vraagt tenslotte een bedrijf om u duizenden dollars te geven.

Wat u doet voordat u een aanvraag indient, kan een groot verschil maken in uw kansen om goedgekeurd te worden voor een persoonlijke lening. Gelukkig voor degenen onder ons die niet graag wachten, kunt u vandaag nog beginnen met het verbeteren van uw kansen.

Controleer uw tegoed

In dit geval wilt u controleer beide:

  • Uw kredietrapport — U kunt één gratis exemplaar hiervan aanvragen bij elk van de drie grote kredietbureaus (Equifax, Experian en TransUnion) per jaar.

  • Uw FICO®-score — U kunt uw FICO®-score gratis controleren bij Experian via zijn website. Equifax en TransUnion hebben ook online diensten om uw kredietscore te bekijken, maar ze hebben een maandelijkse vergoeding.

De reden waarom u uw kredietrapporten moet opvragen, is om ze op fouten te controleren, want eventuele fouten kunnen drastische invloed op uw credit score. Als u een fout opmerkt, kunt u contact opnemen met de schuldeiser die deze heeft gemeld en deze online betwisten met het kredietbureau.

Uw kredietrapporten zullen echter niet uw kredietscore bevatten. U moet uw kredietscore weten, zodat u kunt controleren of u aan de minimumvereisten van een geldschieter voldoet. De meeste kredietverstrekkers kijken naar uw FICO®-score, dus zorg ervoor dat u dat controleert. Veel van die gratis creditscore-sites tonen u alleen uw VantageScore, wat niet zo handig zal zijn. Op https://onlinekredieten.com/ helpen wij verder met de kredietscore zodat u onbezorgd een weloverwogen keuze kunt maken. 

Schuld afbetalen

Schulden, met name creditcardschulden, kunnen het moeilijker maken om goedgekeurd te worden voor een lening. Voordat u zich aanmeldt, moet u eraan werken uw schuld zo veel mogelijk af te lossen, te beginnen met uw creditcardsaldi. Dit kan op twee manieren helpen bij het aanvragen van een lening:

  • Het afbetalen van creditcardsaldi verlaagt uw kredietgebruik, dat 30% van uw FICO®-score uitmaakt. Aangezien kaartuitgevers uw saldo elke maand rapporteren, kunt u uw kredietscore binnen enkele weken verbeteren door uw saldo te verlagen.

  • Uw schuld/inkomen-ratio is een belangrijke factor waar kredietverstrekkers naar kijken bij uw leningaanvraag . Hoe lager uw schuld/inkomen-ratio, hoe groter uw kansen op goedkeuring.

Op https://geldlenen-met-bkr.nl/ geven wij hierop een duidelijkere toelichting. Deze twee manieren zijn namelijk van cruciaal belang bij het nemen van een lening. 

Vermijd harde kredietonderzoeken

Een hard kredietonderzoek is wat er gebeurt als een bedrijf trekt. uw krediet om te beslissen of het u gaat goedkeuren. Er zijn allerlei omstandigheden die kunnen leiden tot harde kredietonderzoeken. De meest voorkomende zijn aanvragen voor:

  • Een lening

  • Een hypotheek

  • Een creditcard

Maar u kunt ook een hard kredietonderzoek krijgen als u een aanvraag heeft ingediend om een appartement te huren of een nieuw abonnement voor een mobiele telefoon heeft geopend.

De reden waarom u harde onderzoeken wilt vermijden voordat u een persoonlijke lening aanvraagt, zijn tweeledig:

  • Elke harde vraag kan uw FICO®-score met een paar punten verlagen. Zo’n kleine verandering zal waarschijnlijk niet het verschil maken in de beslissing van een geldschieter, maar het is het beste om op veilig te spelen.

  • Te veel recente harde onderzoeken zijn een factor die wijst op een aanvrager met een hoger risico. Dat kan kredietverstrekkers voorzichtiger maken bij het goedkeuren van uw aanvraag.

Probeer ten minste drie tot zes maanden vóór uw leningaanvraag geen harde kredietaanvragen te doen.

 

https://geld-lenen-zonder-bkr.com/lening/kan-ik-geld-lenen-zonder-bkr/