Het Thuisgevoel
Image default
Gezondheid

Persoonlijke vrijheid begint hier

Wat betekent persoonlijke vrijheid? Nick de Waard legt het uit in dit artikel over persoonlijke vrijheid. Persoonlijke vrijheid is iets wat van binnenuit komt. Het is een gevoel en een rust in jezelf dat niemand van je af kan nemen. Het is niet gebonden aan dingen buiten jezelf. Iemand met persoonlijke vrijheid ervaart geluk in de kleinste dingen van het leven. Tijdens een mooie boswandeling of een strandwandeling kun je het ervaren.

Wil jij persoonlijke vrijheid?

Als jij graag persoonlijke vrijheid wilt ervaren dan kun je met expert Nick de Waard aan de slag gaan. Nick legt uit in z’n artikel dat persoonlijke vrijheid betekent: “Persoonlijke vrijheid betekent namelijk dat je onbezonnen en tevreden door het leven gaat.”

Er zijn mensen die veel verlangen in het leven, maar niet gelukkig zijn. Er zijn mensen die heel veel bezitten aan geld in het leven, maar niet gelukkig zijn. Ook zijn er mensen die heel weinig hebben in het leven, maar wel gelukkig zijn. Deze laatste soort mens ervaart persoonlijke vrijheid.

Hoe krijg je persoonlijke vrijheid?

Je kunt persoonlijke vrijheid ervaren als je stil bent van binnen. Hoe kun je stil worden van binnen? Door te beginnen met meditatie. Als jij namelijk voor jezelf een aantal momenten per dag kunt inplannen om de stilte op te zoeken ga je automatisch ervaren dat je stiller wordt van binnen. Het gaat erom dat je leert om te Zijn in het Moment. Volledig aanwezig zijn in het Nu. Dat is waar het om gaat. 

Veel mensen denken dat persoonlijke vrijheid komt door veel te reizen, maar dat klopt niet. Want ook als je de hele wereld rondreist kun je nog veel angstklachten ervaren. Daarom komt het altijd van binnenuit. Je hoeft nergens naartoe om je vrij te voelen, want je bent vrij op het moment dat jij dat zo voelt.

https://nickdewaard.nl/persoonlijke-vrijheid/