Het Thuisgevoel
Image default
Gezondheid

EHBO cursus in Limburg bij Eurotransport College

EHBO staat voor Eerste Hulp Bij Ongevallen. Het is de eerste hulp die verleend wordt aan een slachtoffer en kan om ernstige als lichte verwondingen. Vaak gaat het om eerste hulp verlenen totdat de professionele zorg komt. Het is hierbij belangrijk dat de hulpverlening die je biedt aansluit op de zorg van de professionele hulpverleners. Er zijn veel aanbieder van EHBO cursussen in Limburg. Door een EHBO cursus in Limbrug te volgen bij Eurotransport College, weet je zeker dat je goed wordt opgeleid. Een goede opleiding is van belang, zodat je slachtoffers goed kan helpen en je zelfverzekerd bent in jouw rol van EHBO’er.

Wat is het verschil tussen EHBO en BHV?

Een EHBO’er is iemand die, zoals de naam het al zegt, de eerste hulp kan verlenen bij ongevallen. Dit zowel voor levensreddende eerste hulp als voor niet levensreddende eerste hulp zoals splinters, botbreuken, bloedneuzen, brandwonden, et cetera. Een bedrijfshulpverlener (BHV’er) wordt opgeleid in het bestrijden van brand, onruimingen en het verlenen van levensreddende eerste hulp. Levenreddende hulp houdt in reanimeren en ernstige verwondingen behandelen. Een EHBO cursus gaat hier dieper op in. Je leert dus meer vaardigheden op het gebied van medische zorg, waardoor deze cursus ook geschikt is ook particulieren.

EHBO cursussen in Limburg

Euro Transport College vindt het belangrijk dat chauffeurs ook onderweg Eerste Hulp kunnen verlenen, bijvoorbeeld als iemand betrokken raakt bij een auto-ongeluk. Kennis van EHBO is natuurlijk ook belangrijk in andere organisaties die een RI&E hebben of in privé situaties. Om deze redenen is het volgen van een EHBO cursus altijd een goed idee. Daarom bieden ze ook EHBO cursussen in Limburg aan. Heb jij interesse in een EHBO cursus? Bij Euro Transport College vindt je verschillende opleidingen, ook bij jouw in de buurt.

https://eurotransportcollege.com/ehbo-cursus-limburg/