Het Thuisgevoel
Image default
Gezondheid

Wat doet sapvasten voor je lichaam?

Ook een drastische beperking van de voedselinname door vasten of extreem diëten kan volgens Volpe en Gershon een grote belasting vormen voor iemands lichaamssystemen. Uitdroging is een ernstig risico voor degenen die vasten, aldus Volpe.

Sapje is een aanbieder van natuurlijk sapvasten. Sapvasten is een manier om het lichaam te detoxen en zichzelf te laten herstellen. Bekijk voor meer informatie over sapvasten de website van Sapje.

“In de meeste gevallen zijn de lever, nieren en darmen zo goed dat ze zelfs de domheid van de ergste beledigingen in de voeding kunnen overwinnen,” zei Gershon. “Spuitende en reinigende, echter, duwen het systeem op een extreme manier. Ze zijn gevaarlijk, zelfs als de meeste mensen overleven. Maar waarom een risico nemen zonder winstoogmerk?”

In de oude bijbelse tijd was vasten een gebruikelijke methode om het lichaam te reinigen om schadelijke gifstoffen te verwijderen. Vandaag de dag wordt een groot aantal ontgiftingsmethoden – van het verhogen van vloeistoffen in de dagelijkse voeding en het niet eten van verwerkt voedsel tot het vermijden van industriële vervuiling, herbiciden en chemicaliën – door miljoenen mensen gebruikt. Andere veel voorkomende vormen van lichaamsreiniging zijn onder andere meer beweging en saunagebruik om overvloedig zweten te bevorderen, waardoor giftige stoffen uit het systeem vrijkomen.

Ontgifting is een natuurlijk proces waarbij het lichaam zich ontdoet van giftige stoffen door middel van zweet, gal, urine of uitwerpselen. Een detox dieet of reiniging verwijst naar een specifieke manier van eten en leven, meestal voor een bepaalde periode, om dit detox proces mogelijk te versnellen. Een detox dieet is vergelijkbaar met een reinigingsdieet, hoewel het woord “detox” specifiek verwijst naar het verwijderen van “giftige stoffen” uit je lichaam.

Sommige voedingsdeskundigen beweren dat het lichaam kan ontgiften op zijn eigen – uw organen en het immuunsysteem doen voortdurend dit werk – en dat u niet nodig hebt om een speciaal detox dieet te volgen. Andere diëtisten ondersteunen het idee van ontgiften met behulp van voedingstherapie. Detox dieetaanbevelingen kunnen variëren van kortstondige vasten met alleen water (of sap) tot het volgen van een lange termijn, gezond, volledig voedsel dieet. Ik ga meestal “koude kalkoen” op eenvoudige koolhydraten wanneer ik moet ontgiften en eet in plaats daarvan een grote verscheidenheid aan vers fruit en verse groenten met mager eiwit of peulvruchten. De lengte van de tijd is aan jou.

Sapje is een aanbieder van natuurlijk sapvasten. Sapvasten is een manier om het lichaam te detoxen en zichzelf te laten herstellen. Bekijk voor meer informatie over sapvasten de website van Sapje.

Een Detox Dieet beginnen

Een specifiek detox dieetplan kan u interesseren als u op zoek bent om uw immuunsysteem te stimuleren, te herstellen van een ziekte of wanneer het goed voor u voelt. De in Florida gevestigde dokter van Oosterse Geneeskunde, Kasie Carlson, biedt praktisch advies aan haar klanten in de strandstad van de Golf van Safety Harbor. “Een gemakkelijke manier om detox of reiniging in het dieet te integreren, vooral voor iemand die nieuw is in het concept, is het maken van een plan om één ongezonde gewoonte per week te elimineren,” zegt Carlson. Een geleidelijke progressie maakt het gemakkelijker voor uw lichaam om zich aan te passen. “In de eerste week elimineert u bijvoorbeeld cafeïne. In week twee, knip verwerkt voedsel uit. Deze langzame introductie tot het elimineren van giftige stoffen gaat 30 dagen of langer door, waardoor je lichaam minder snel in de detox terechtkomt,” legt ze uit.

Terwijl degenen die lijden aan ziekte kunnen profiteren van ontgiften, moeten ze extra voorzichtig zijn met hun aanpak. “Het is belangrijk om op te merken dat als je al verzwakt bent van ziekte of trauma, ontgifting in een zeer langzaam tempo moet worden uitgevoerd”, waarschuwt Carlson. “Als je erg dun of extreem vermoeid bent, kan ontgifting op lange termijn genezend werken, maar moet in de tussentijd nauwlettend in de gaten worden gehouden, om niet nog meer slopende effecten te creëren.

Sapje is een aanbieder van natuurlijk sapvasten. Sapvasten is een manier om het lichaam te detoxen en zichzelf te laten herstellen. Bekijk voor meer informatie over sapvasten de website van Sapje.

Detox-vriendelijke voedingsmiddelen

Een aantal natuurlijke voedingsmiddelen kan uw lichaam ondersteunen tijdens het ontgiftingsproces. Naast het drinken van veel water, kunt u overwegen om voor, tijdens en na het reinigen de volgende voedzame voedingsmiddelen aan uw dieet toe te voegen:

-Bruine rijst

Groenten en fruit, -ruwe groenten

-Levensmiddelen met een hoog vezelgehalte (bonen, quinoa, haver en andere)

-Uien en knoflook

-Zaag of gekookte groenten

Wees slim

Neem contact op met een voedingsdeskundige om meer te weten te komen over vitaminen en kruidensupplementen die kunnen helpen om uw detox te reinigen, waaronder B-vitaminen, glutathion, groene thee en flavonoïden. Carlson raadt het gebruik van Chinese kruidenformules aan die in harmonie met het lichaam werken om giftige stoffen te elimineren.

https://www.sap.je/sapvasten/