Het Thuisgevoel
Image default
Gezondheid

Wat te doen tegen hooikoorts zonder medische hulpmiddelen

Een van de meest voorkomende allergieën onder Nederlanders is hooikoorts. Zodra de bomen en planten in bloei staan en het pollenseizoen begint, begint ook de ellende voor veel mensen. Niesen, tranende ogen en benauwdheid: het zijn allemaal symptomen. Er zijn speciale geneesmiddelen op de markt voor mensen met hooikoorts om hun klachten te verlichten, maar zijn er ook andere manieren om wat te doen tegen hooikoorts zonder geneesmiddelen te gebruiken?

Kan hooikoorts alleen met medische hulpmiddelen verlicht worden?

Nee, zeker niet. Er zijn talloze andere manieren om wat tegen hooikoorts te doen zonder medische hulpmiddelen. Maar wat is hooikoorts eigenlijk precies?  Door dit te weten helpt het je ook om er mee om te gaan. Hooikoorts is een allergie voor stuifmeel (oftewel pollen) van bepaalde planten en bomen die in bloei staan. Dit stuifmeel zweeft door de lucht en kan een overgevoelige reactie veroorzaken bij sommige mensen. Pollen zijn dus de oorzaak. En nu we dit weten kunnen we beter kijken naar wat je hier tegen kunt doen.

Van je hooikoorts af zonder medische hulpmiddelen

Je hebt net al kunnen lezen dat je niet perse medische hulpmiddelen hoeft te gebruiken om van de ergste klachten af te komen. Belangrijk is om je huis pollenvrij te houden. Dit doe je door goed en vaak te stofzuigen en je kleding veel te wassen. Ga naar buiten als het pas geregend heeft en houd de ramen van je auto dicht. Ook zijn er bepaalde ademhalingstechnieken die zouden zorgen voor vermindering van klachten. Dus je kan zeker wat doen tegen hooikoorts zonder medische hulpmiddelen te gebruiken. Probeer deze tips maar eens.

https://buteyko-limburg.nl/wat-te-doen-tegen-hooikoorts-zonder-medicijnen/