Het Thuisgevoel
Image default
Huishoudelijk

Hoe raak je nooit meer je sleutel kwijt?

Iedereen zal het vast wel herkennen, het kwijtraken van je sleutel. Of het nu gaat om je fietsensleutel, huissleutel of autosleutel, ze zijn allemaal zo vaak en makkelijk kwijt te raken. En dat net op de momenten dat je het niet kan gebruiken. Je wilt het liefst dan ook zoveel mogelijk voorkomen dat jij je sleutels kwijtraakt. Hoe je dit doet? In deze blog geven we je een aantal tips.

Een sleutelkastje in huis

Vaak raak je je sleutels kwijt omdat je ze op een andere plek dan normaal legt. Het klinkt tenslotte zo veel makkelijker dan dat het daadwerkelijk is om ze altijd op dezelfde plek te leggen. Daarom kan een sleutelkastje handig zijn. Door een sleutelkastje kun je altijd alle sleutels op dezelfde plek opbergen waardoor de kans kleiner is dat je ze kwijtraakt. Tegenwoordig zijn er zo veel verschillende soorten sleutelkastjes dat er altijd wel eentje te vinden is die bij jouw inrichting past. Daarnaast kun je er ook altijd een onopvallend in de meterkast monteren.

 

Een sleutelhanger

Raak jij je sleutels altijd kwijt in je grote tas of in een rommelige la? Dan kan een grote en opvallende sleutelhanger misschien wel werken. Kleinere en onopvallende voorwerpen raak je tenslotte veel sneller kwijt dan zo een grote en opvallende sleutelhanger. Er bestaan tegenwoordig zelfs bluetooth sleutelhangers die je met je telefoon kunt verbinden waardoor je altijd je sleutels kunt opsporen.

Een reservesleutel

 Weet je van jezelf dat je snel je sleutels kwijtraakt? Zorg er dan altijd voor dat je een reservesleutel hebt. Ook kan het verstandig zijn om bijvoorbeeld een reservesleutel van je huis bij een van je vrienden of familie te hebben. Zo weet je zeker dat je tenminste nog altijd binnen kunt komen, ook als je je eigen sleutel kwijt bent geraakt. Heb je bij niemand een reservesleutel? Dan zal je toch een slotenmaker in Geleen moeten inschakelen. Naast dat hij een nieuwe sleutel voor je kan maken, kan hij ook zorgen dat het slot wordt gerepareerd als je het moet openbreken. We hopen in ieder geval dat het met deze tips nooit zover hoeft te komen.

https://slotenspecialistlimburg.nl/slotenmaker-geleen/