Het Thuisgevoel
Image default
Kleur en Stijl

Stappenplan voor leer verven

Wanneer je voor het eerste een leder oppervlak gaat bewerken, zijn er een aantal essentiële stappen waarvan je op de hoogte moet zijn. Voorbehandeling en nabehandeling van leer zijn namelijk van groot belang en ook het verven kan soms op een hele specifieke manier verlopen. Daarom zullen een aantal van deze stappen hieronder uitgelicht worden.

Om te beginnen met de voorbehandeling van het lederen oppervlak. Je hebt bijvoorbeeld een paar sneakers, die je graag wil verven met Leerverf. Echter, het is belangrijk om te weten dat de meeste schoenen uit de fabriek afgewerkt zijn met fabriekslak. Voordat je deze schoenen dus met leerverf wil bewerken, moet je allereerst een ‘preparer’ aanbrengen op de schoen. Dit kan onder andere met aceton. De aceton zorgt er namelijk voor dat de verf beter hecht aan het oppervlak en de schoen mooi zal gaan glanzen. Op die manier is de schoen voorbehandeld en kan je de schoenen verven met verf voor leer. Angelus leerverf is hier zeer geschikt voor, aangezien deze milieuvriendelijk is en geen verfstrepen achterlaat. Bovendien brokkelt de verf niet af en is het bestendig tegen water en krassen. Ook kan je de verf aanbrengen met airbrush apparatuur in plaats van een kwast en zal het oppervlak mooi gaan glanzen.

Nadat de verf is aangebracht op de sneakers, kan je het oppervlak nabehandelen. Hoewel dit niet noodzakelijk is, kun je de schoenen hierdoor wel eigen maken. Een ‘finisher’, zoals Duller, maakt het oppervlak matter als u de glans wil verminderen. Echter, er bestaan ook finishers om het oppervlak glanzender te maken. Dit hangt natuurlijk helemaal van uw voorkeur af, wat dus verklaart waarom de nabehandeling optioneel is.

Zie je het verven van jouw lederen schoenen al helemaal zitten? Stel dit dan niet langer uit en neem een kijkje in de webshop van De Leerverfwinkel.

https://www.deleerverfwinkel.nl/