Het Thuisgevoel
Image default
Kleur en Stijl

Ga voor goud met de geboortekaarten van kaartcollectie.nl

Ga voor goud in je geboortekaartje

Goud was al hot maar zal ook is in 2018 volop te zien.. Hierdoor krijgt het gehele kaartje een mooie subtiele shimmer en vallen de gouden elementen extra goed op! Van sterren- en hartjesregen, confetti, spetters tot de naam in goud… Alles kan! Houd je van subtiele elementjes? Ga dan voor een paar kleine hartjes bijvoorbeeld.

Momenteel erg populair: Timeless trendy met silhouet

Het silhouet op het geboortekaartje is van alle tijden! Denk maar terug aan je eigen geboortekaartjes van toen jij jong was. Tegenwoordig ziet het er net iets anders uit: een hip silhouet van een meisje op een schommel of juist een klassiek geboortekaartje met een silhouet van een diertje.

Met deze 10 tips vergeet je niets bij het versturen van het geboortekaartje:

1. Verstuur je kaartjes op je eigen tijd

Volgens de etiquette moet je het geboortekaartje op de tweede dag na de bevalling versturen. Maar laat je hier absoluut niet door leiden, en doe het wanneer jij het wil. Probeer er niet gestrest over te raken, mensen worden niet boos als ze het kaartje wat later krijgen 🙂 Vooral na een zware bevalling is er geen haast: mensen snappen dat je even iets anders aan je hoofd hebt. Als je niet meteen de kraamvisite op bezoek wil, wacht dan een paar dagen met het versturen of vermeld duidelijk op het kaartje wat je wensen zijn.

2. Houd de besteldeadline in de gaten

Geboortekaartjeswebsites werken met een besteldeadline, die je in de gaten moet houden. Je moet vóór een bepaalde tijd bestellen, dan weet je zeker dat je kaartjes morgen in huis zijn. Bestel niet vlak voor die deadline, dan bestaat de kans dat er iets misgaat en je kaartjes een dag vertraagd zijn.

3. Bedenk op tijd aan wie je je kaartje wil versturen

Oef, dit is echt het moeilijkste gedeelte: bedenken aan wie je allemaal een geboortekaartje wil versturen. Je kunt het beste groepen maken en daar alle mensen die je een kaartje wil sturen, opschrijven. Begin met je familie, daarna je vrienden, dan je kennissen en dan collega’s en de laatste groep is overig (bijvoorbeeld de buren, of de verloskundigenpraktijk).

4. Maak van tevoren een adressenlijst

Op de een of andere manier kost het best veel tijd om adressen te verzamelen: je mailt en appt mensen om hun adres maar de reacties kunnen soms wel eventjes op zich laten wachten. Begin daarom op tijd met adressen verzamelen. Wist je dat je bij sommige sites ervoor kunt kiezen om je kaartjes rechtstreeks te laten verzenden? Handig!

5. Bestel 10 % extra kaartjes

Het voelt misschien een beetje overdreven, maar we merken vaak dat mensen na hun bestelling nóg een kleinere bestelling doen, omdat ze ontdekken dat ze nog wat mensen vergeten zijn. Dit zorgt voor extra kosten. Bestel dus 10% meer kaartjes dan je nodig denkt te hebben.

6. Wil je uitpakken, houd dan extraatjes in de gaten

Wil je dat het geboortekaartje echt een kadootje in iemands brievenbus wordt? Verdiep je dan in wat leuke extra’s. Denk aan sluitzegels, adresetiketten of bijzondere postzegels.

7. Bestel je enveloppen van tevoren

Voorkom gestress net na de bevalling en bestel de enveloppen van tevoren. Zo kun je er alvast in alle rust de adressen opschrijven.

8. Geef je een kraamfeest: bestel dan extra kraamfeestkaartjes

Als je een kraamfeest geeft, wil je vaak niet iedereen die je een geboortekaartjes stuurt uitnodigen (denk aan kennissen van de pufcursus). De oplossing hiervoor is een extra insteekkaartje waarin je iemand uitnodigt voor de babyborrel.

9. Bestel een proefdrukje vooraf

Misschien wel de belangrijkste tip: bestel van tevoren een proefdrukje. Dit is dé mogelijkheid om te zien hoe je kaartje er in het echt uitziet. En dat is toch altijd anders dan op een scherm. Je kunt eventuele foutjes eruit halen en daarnaast krijg je een extra envelopje met samples van papiersoorten en envelopkleuren. Ideaal!

10. Kies mooie bijpassende enveloppen

Tot slot de finishing touch. Want bij een mooi kaartje hoort natuurlijk ook een mooie envelop. Het is tenslotte het eerste wat de ontvanger ziet en voelt. Meestal kun je kiezen uit meerdere kleuren enveloppen. Ga voor een kleur wat past bij het kaartje. Een vrolijk kaartje in een donker kleurig envelop is bijvoorbeeld niet echt gepast. Ook in papierkeuze kun je veel kiezen, zoal papier met een motief of met een glanzende afwerking.

https://www.kaartcollectie.nl/

Gerelateerde artikelen

Notitieblokken drukken

Stappenplan voor leer verven