Het Thuisgevoel
Image default
Verwarming

Pelletkachel – voordelen en hoe werkt het?

Een pelletkachel heeft veel voordelen!

Heeft u al eens nagedacht over de aanschaf van een pelletkachel? Een pelletkachel brengt vele voordelen met zich mee. Met een pelletkachel bent u duurzaam en milieubewust bezig, en het is daarmee dan ook de kachel van de toekomst! Een pelletkachel voorziet u van warmte door de verbranding van pellets, bestaand uit houtkorrels. Bij een reguliere centrale verwarming gebeurt dit door middel van gas. Met een pelletkachel stoot u 80% minder co2 en fijnstof uit, wat het milieu en u ten goede komt. In fijnstof zitten namelijk veel ziekteverwekkers die u en omwonenden kunnen treffen. Bij een pelletkachel betaalt u voor de houtkorrels, maar bespaart u juist op de kosten voor gas. Daarbij zorgt een pelletkachel voor meer sfeer in uw huis en is deze ook nog eens erg gebruiksvriendelijk!

Hoe werkt een pelletkachel?

Goed, u wilt een pelletkachel aanschaffen, maar hoe werkt deze eigenlijk precies? Daar vertelt Alles voor warmte je graag meer over. Een pelletkachel verwarmd uw huis door middel van houtkorrels, gemaakt tot pellets. Deze pellets worden door een wormwiel naar de verbrandingsruimte getransporteerd, waar een elektrisch verwarmingselement ervoor zorgt dat deze ontbranden. Om een goede verbranding mogelijk te maken, wordt de lucht die nodig is door een elektronisch geregelde ventilator aangezogen vanuit de aanwezige lucht in de omgeving. Wat er ontstaat zijn rookgassen die langs de warmtewisselaar van de kachel geleid worden, die vervolgens door een ventilator in de ruimte te verspreid worden. Als de warmte aan de gassen is onttrokken, worden deze afgevoerd in uw rookkanaal.

Aansluiting, verbruik en prijs van de pelletkachel

Bij het aansluiten van een pelletkachel zijn er een aantal dingen waar u rekening mee moet houden. Zo is het belangrijk dat uw huis een rookkanaal (oftewel schoorsteen) heeft tot voorbij de nok van het dak, of de mogelijkheid er is om een rookkanaal aan te leggen. Het verbruik van een pelletkachel is in tegenstelling tot een centrale verwarming veel minder, gezien een pelletkachel niet met gas verwarmd. Uw jaarlijkse verbruikskosten zullen dan ook een stuk lager worden. Besluit u tot de aankoop van een pelletkachel, dan krijgt u hier zelfs subsidie voor van de Nederlandse overheid.

Een pelletkachel die één ruimte verwarmt, kunt u kopen voor een prijs vanaf € 2.000. Een pelletkachel-cv die je hele huis verwarmt, bedraagt zo’n € 3.000. De overheid betaalt hier echter aan mee. De subsidie bedraagt €500 voor een ‘losse’ pelletkachel tot € 1.400 voor een pelletkachel-cv. Deze subsidie kunt u binnen 6 maanden na het installeren van uw pelletkachel aanvragen. Milieubewust bezig zijn en kosten besparen? Een pelletkachel is de oplossing!

https://allesvoorwarmte.nl/