Het Thuisgevoel
Image default
Woningaanbod

Wat mag je verwachten van een goede makelaar?

Bent u van plan uw woning te verkopen? Dan is het tijd dat u een keuze maakt voor uw makelaar. Maar wat doet een makelaar, wat kost de dienstverlening van een makelaar en wat kan een verkoopmakelaar voor u betekenen? Hier zullen we bespreken wat u op zijn minst mag verwachten van een goede verkoopmakelaar, en waar u goed op moet letten bij het zoeken naar een aankoopmakelaar. 

1. U komt niet voor verrassingen te staan. 

Zorg ervoor dat de courtage vooraf wordt afgesproken. Dit is het percentage van de verkoopprijs van uw huis, dat de makelaar zal nemen als betaling. Dit motiveert de makelaar om het huis voor een zo hoog mogelijke prijs te verkopen. Een win-win-situatie dus, want ook u heeft uiteraard voordeel aan een zo hoog mogelijke opbrengst. 

2. Zorg ervoor dat de makelaar uw huis goed presenteert 

Minstens zo belangrijk, is een goede presentatie van uw woning. U wilt natuurlijk dat potentiele huizenkopers uw woning goed kunnen vinden, met mooie foto’s en waardevolle informatie. Kies voor een makelaar die werkt met een professionele fotograaf, eventueel een 360-tour, videomateriaal en 3D-plattegronden. In het verleden is gebleken dat de verkoop van uw huis beter verloopt als de potentiele koper kan beschikken over goed beeldmateriaal. Wij zorgen altijd voor een goede presentatie en het online plaatsen van uw woning, zodat deze door zoveel mogelijk potentiele kopers kan worden bekeken. 

3. Zorg voor achterafbetaling 

Voor de presentatie, moet de makelaar kosten maken. Een goede makelaar brengt deze kosten niet in rekening. De makelaar krijgt dan enkel achteraf zijn courtage betaald. Hierdoor stopt hij nog meer energie in de verkoop: hoe hoger de verkoopprijs, hoe hoger de courtage. Makelaar Hilversum van der Helm zorgt altijd voor de hoogste opbrengst bij de verkoop van uw woning. 

4. De waardebepaling 

De waarde van de woning zal door uw makelaar vastgesteld worden. Soms schatten makelaars de waarde te hoog in en staat uw huis te lang te koop. Zoek altijd een makelaar die is aangesloten bij de NVM. Dat zorgt ervoor dat er een goede schatting gemaakt zal worden door uw makelaar. Wij zijn NVM-aangesloten en maken altijd een realistische schatting, omdat iedereen daarbij gebaat is. 

Zoekt u een makelaar Hilversum en omstreken? Dan kunt u altijd bij ons terecht voor meer informatie over onze dienstverlening. Wij zijn bekenden in de huizenmarkt van Hilversum en omgeving en kunnen u zo goed verder helpen.

https://www.vanderhelm.nl/