Het Thuisgevoel
Image default
Woningaanbod

Een NVM makelaar in Amersfoort, waarom en hoe?

Veel mensen weten eigenlijk niet, wat het beroep makelaar eigenlijk inhoudt en wat een makelaarskantoor precies doet. Het heeft met huizen in- en verkoop te maken en verder komt men eigenlijk niet. Het is ook niet zo verwonderlijk, omdat een huis kopen en verkopen maar een paar keer in een mensenleven voorkomt. Ben je van plan je huis te gaan verkopen of voor de eerste keer een huis te kopen, laat je dan goed voorlichten en kies de makelaar die het beste bij jou past. 

Het beroep makelaar

Om het verhuur- en verkoopproces van woningen op de goede manier te beheren is een professioneel makelaar nodig. De NVM makelaar heeft alles in huis wat je zoekt in het vakkundig afhandelen van deze procedure. Makelaardij Schoof te Amersfoort, doet behalve verkopen en verhuren van woningen, ook transacties die met onroerend goed te maken hebben. Beoordeling van de waarde van een pand en de beste prijs proberen te bieden aan de klant, om vervolgens de voordeligste koop- of huurovereenkomst te kunnen bewerkstelligen, staan hoog in het vaandel bij deze NVM makelaar. 

Keus makelaar

De keus van een goede makelaar is iets waar over nagedacht moet worden. Kies je bijvoorbeeld voor een traditionele makelaar of een internetmakelaar? Of is er een tussenweg? 

Wat doet de traditionele makelaar? 

Wanneer je kiest voor de gewone makelaar, wat ook de NVM makelaar kan zijn, let er dan op dat de makelaar goed naar je luistert tijdens het kennismakingsgesprek. Het is de bedoeling dat deze makelaar alles regelt rondom de verkoop van je huis zoals, 

 • Het plaatsen van de woning op een erkende huizenverkoopsite
 • Het maken van de juiste advertentieteksten
 • Professionele foto’s maken van het huis
 • Onderhandelen met potentiële kopers
 • Rondleidingen verzorgen
 • Open huizendagen regelen
 • De koopakte opstellen

De internetmakelaar 

Het regelen van een internetmakelaar kan geld schelen. Maar wordt alles dan ook op de juiste wijze gecoördineerd en afgehandeld? Het aantrekken van een internetmakelaar scheelt natuurlijk geld, maar je moet als verkoper veel zelf doen. Bijvoorbeeld potentiële kopers rondleiden. Een beschrijving maken van je woning en als advertentie op een huizenverkoopsite plaatsen. Maar ook zelf foto’s maken van je huis. Allerlei zaken die je eigenlijk door een makelaar moet laten doen, om het beste uit de verkoop van je woning te halen. De internetmakelaar is eigenlijk een soort tussenpersoon die wel onderhandelingsgesprekken voert en het verkoopcontract opstelt, maar die verder weinig tot geen bemoeienis heeft met advertentieteksten, rondleidingen enz.enz. Om geld te besparen is het misschien een aantrekkelijke manier van je huis aan de man brengen, maar de keus voor een NVM-makelaar zal uiteindelijk meer opleveren. 

Waarom kiezen voor een NVM-makelaar

Het verschil tussen een “gewone” makelaar en een NVM-makelaar zit hem in verschillende aspecten.  De NVM-makelaar is: 

Betrouwbaar 

Een NVM-makelaar moet zich houden aan de NVM-Erecode. Dit houdt o.a. in, dat  hij/zij altijd de belangen van de klant vooropstelt. Alle opgestelde regels  moeten in acht worden genomen. 

Deskundig 

De makelaar die werkt voor een NVM-makelaarskantoor is goed opgeleid  en is verplicht zich jaarlijks bij te scholen. Hij is met alles wat veranderd  op de woningmarkt volledig op de hoogte en kan dus ten alle tijde iedere klant  van goed advies voorzien. 

Biedt zekerheid 

Een NVM-makelaar in de arm nemen biedt zekerheid en de beste prijs voor je huis.  Klachten over een NVM-makelaar kan altijd neergelegd worden bij de NVM. 

Voordeel 

Een NVM-makelaar, kan continue alle NVM-bestanden inzien, waar de meest actuele  koopwoningen worden getoond. Altijd alles up-to-date! 

De juiste makelaar

Een goede makelaar kan nét het verschil maken bij de koop- of verkoop van een woning. Het is een hele stap om je huis te verkopen, dus de juiste makelaar moet vakbekwaam zijn en stevig kunnen marchanderen. Elke stad heeft een aantal makelaars onder haar gelederen. Zo ook de stad Amersfoort, waar makelaardij Schoof zich onderscheidt door de prettige en consequente aanpak van onderhandelen. Wanneer je voor de keus staat om een makelaar te kiezen is het misschien verstandig een aantal criteria op papier te zetten. Tijdens een oriënterend gesprek kan een bepaalde makelaar zich al onderscheiden van zijn beroepsgenoten.

 • Komt tijdens het gesprek naar voren of de makelaar een bepaalde aanpak heeft?
 • Is hij goed voorbereid?
 • Heeft hij/zij kennis van de stad en de omliggende regio?
 • Zijn er extra kosten?
 • Heb je direct een klik met de makelaar?
 • Allemaal vragen die van groot belang kunnen zijn en tijdens het proces van koop- of verkoop van een woning van pas komt. 

Hoe vindt je een NVM-makelaar?

Er is een groot aanbod van makelaars in Nederland. Heb je gekozen voor een NVM-makelaardij, ga dan stap voor stap te werk en ga niet met het eerste kantoor in zee. Bekijk grondig de website van het NVM-makelaarskantoor en bekijk wie en hoeveel personen er werken. Misschien zijn zij in bepaalde zaken gespecialiseerd. Dit zal in de website waarschijnlijk naar voren komen. Ziet alles betrouwbaar uit, ga dan nog een aantal makelaarskantoren bekijken. Om beoordelingen over een bepaalde makelaardij te weten te komen is het slim om de Funda beoordelingen te bekijken. De werkwijze van een bepaald makelaarskantoor, komt door alles naast elkaar te leggen, goed uit de verf. Doe dit bij een aantal kantoren uit je regio en maak vrijblijvend afspraken. Het is echt niet verkeerd om een beetje rond te shoppen. Kennis van de lokale markt waar jij een huis wilt kopen of verkopen is natuurlijk een pré. 

De NVM-makelaardij Schoof is actief in de regio Amersfoort en van alles wat in de regio gebeurt op het gebied van huizenaanbod op de hoogte. Een voortvarend makelaarsbedrijf waar je je al snel op je gemak zult voelen. Of het nu gaat om effectieve verkoop van je woning of het aanschaffen van je droomhuis, makelaarskantoor Schoof zal je op deskundige wijze bijstaan in alle ontwikkelingen van het proces. Kijk voor informatie op de website en neem contact  op via de email of telefoon.

https://www.schoofmakelaardij.nl/