Het Thuisgevoel
Image default
Marketing

Hoe een Tuincentrum bedrijf te beginnen: Een uitgebreide gids voor beginners

Als u houdt van tuinieren, planten en buiten zijn, dan kunt u overwegen uw eigen tuincentrum te beginnen. Het starten van een tuincentrum is uitdagend maar ook lonend. Het kan een geweldige kans zijn om uw passie voor tuinieren te combineren met uw zakelijk inzicht. Of u nu geïnteresseerd bent in het openen van een zelfstandig tuincentrum met marketing of het toevoegen als aanvulling op een ander bedrijf dat planten en accessoires verkoopt, deze gids zal u voorzien van alle informatie en tips die u nodig hebt om met gemak te slagen.

 

Wat is een tuincentrum?

Een tuincentrum is een hovenierswinkel waar mensen planten, potten, grond, meststoffen, gereedschap en andere zaken die nodig zijn voor tuinieren en landschapsarchitectuur kunnen kopen. Veel tuincentra bieden ook diensten aan zoals tuinontwerp en -installatie, tuin- en landschapsadvies, en workshops en seminars over tuinieren. Een tuincentrum kan een op zichzelf staand bedrijf zijn, een onderdeel van een grotere hovenierswinkel of een onderdeel van een kruidenierswinkel. Het kan ook een online winkel zijn die planten en tuinbenodigdheden verkoopt aan mensen over de hele wereld.

 

Hoe vind je een locatie voor je tuincentrum?

Zoals bij elk bedrijf moet je, voordat je begint, zorgen dat je een geschikte locatie hebt uitgezocht. Dit is cruciaal – je zult niet veel geld verdienen als je geen klanten hebt! Er zijn enkele factoren waaraan u moet denken bij het zoeken naar een locatie: – Bereikbaarheid – is uw locatie gemakkelijk bereikbaar te voet, met de auto en met het openbaar vervoer? Zijn er voldoende parkeerplaatsen in de buurt? – Toegankelijkheid – kunnen uw klanten en werknemers het gebouw gemakkelijk bereiken? Zijn er trappen of andere obstakels waar mensen moeilijk bij kunnen? – Zichtbaarheid – heeft uw bedrijf een goede zichtbaarheid vanaf nabijgelegen wegen en wandelpaden? Een tuincentrum moet veel ramen hebben waar mensen de planten en bloemen binnen kunnen zien. – Ruimte – heeft de locatie voldoende ruimte voor het tuincentrum dat u wilt openen? – Toegang tot water – heeft uw locatie gemakkelijk toegang tot water? Dit is belangrijk voor het bewateren van je planten.

 

Hoe begin je een tuincentrum bedrijf

Als je hebt besloten een tuincentrum te openen, is de eerste stap het kiezen van een bedrijfsnaam. Zorg ervoor dat die gemakkelijk te onthouden is en ook gemakkelijk te spellen. Vervolgens wil je een ondernemingsplan schrijven. Dit document zal u helpen alle details van uw bedrijf te plannen, inclusief uw winstdoelstellingen, hoeveel geld u moet investeren en hoe u uw klanten zult bereiken. Uw ondernemingsplan moet ook details bevatten over uw markt en op wie u zich richt, uw concurrentie, en hoe u zich zult onderscheiden als een uniek bedrijf. Na het schrijven van je ondernemingsplan wil je uitzoeken hoeveel geld je nodig hebt om je tuincentrum te beginnen. U moet eerst beslissen of u een zelfstandig tuincentrum wilt openen of een tuincentrum wilt toevoegen aan een bestaand bedrijf.

 

De kosten van het starten van een tuincentrum

De kosten voor het starten van een tuincentrum hangen af van het soort bedrijf dat je opent, de apparatuur en benodigdheden die je nodig hebt, en de grootte van je bedrijf. Als je een zelfstandig tuincentrum opent, kun je verwachten dat je minstens $50.000 aan opstartkosten uitgeeft. U kunt deze kosten verlagen door een tuincentrum toe te voegen aan een bestaand bedrijf. Als u bijvoorbeeld een tuincentrum toevoegt aan een kruidenierszaak, kunt u ervoor kiezen om alleen planten en accessoires te verkopen en de productieafdeling over te slaan. Dit verlaagt uw opstartkosten met duizenden dollars. Voor een zelfstandig tuincentrum zult u de volgende kosten moeten maken: – Huur of hypotheek – dit kan oplopen van $3.000 tot $10.000 per maand, afhankelijk van uw locatie. – Verzekering – dit kan oplopen van $1.000 tot $3.000 per jaar. – Apparatuur en benodigdheden – je hebt dingen nodig zoals potten, grond, meststof, tuingereedschap en bewegwijzering. – Marketing – je wilt reclame maken voor je tuincentrum en klanten aantrekken. De verwachte kosten voor marketing kunnen variëren van $1.000 tot $10.000, afhankelijk van je aanpak. – Werknemers – je moet tuinmannen en verkopers inhuren, en misschien wil je ook een manager inhuren. – Algemene bedrijfskosten – je moet betalen voor elektriciteit, water, internet en andere diverse kosten voor het runnen van je bedrijf.

 

Conclusie

Een tuincentrum beginnen is een lonende zaak waarin je je passie voor tuinieren kwijt kunt. Voordat je begint, moet je ervoor zorgen dat je een geschikte locatie hebt uitgezocht. Schrijf vervolgens een ondernemingsplan en zoek uit hoeveel geld je moet investeren. Zodra u klaar bent om te openen, biedt u planten en tuinbenodigdheden van de hoogste kwaliteit tegen concurrerende prijzen. Zorg ook voor een uitstekende service aan uw klanten, zodat ze steeds weer terugkomen.

https://www.gardenconnect.com/nl