Het Thuisgevoel
Image default
Marketing

Promotiemateriaal bedrukken: het verschil tussen offset en digitaal drukwerk

Wil een ondernemer promotiemateriaal bedrukken, dan kiest hij daarbij vaak voor de digitale druktechniek. Een techniek die steeds populairder wordt in vergelijking met het traditionelere offset drukken. In tegenstelling tot bij offset drukken wordt er bij digitaal drukken geen gebruik gemaakt van drukplaten. Daarmee is het ook nog eens een milieuvriendelijkere manier van promotiemateriaal bedrukken. In welke situaties u het beste gebruik kunt maken van de digitale druktechniek, leest u hier.

Promotiemateriaal bedrukken middels de digitale techniek

Op digitale wijze promotiemateriaal bedrukken is een trend die aan het eind van de jaren negentig is ontstaan. Er wordt een digitale drukpers voor gebruikt, welke het drukbeeld computergestuurd overbrengt naar de pers. Het grootste verschil met het traditionelere offset drukken is dan ook, dat er geen fysiek contact bestaat tussen de drukvorm en de drager. Er worden geen drukplaten gebruikt.

De voordelen van digitaal drukken

Kiest u ervoor uw promotiematerialen digitaal te laten drukken door DPF, dan profiteert u van verschillende voordelen. Zo is het ten eerste makkelijker om variabele data te drukken. Hierbij kunt u denken aan bijvoorbeeld verschillende namen die op een flyer of brochure terecht moeten komen. Het papier droogt met digitaal drukken ook razendsnel, waardoor uw bestellingen nog sneller geproduceerd en verstuurd kunnen worden. Handig dus, voor in het geval er haast bij een opdracht is geboden.

Wanneer is digitaal drukwerk het voordeligst?

Wilt u uw promotiemateriaal bedrukken middels de digitale techniek, dan is dit financieel het meest aantrekkelijk wanneer het een beperkte oplage betreft. Voor digitaal drukken zijn minder stappen vereist en daardoor liggen de opstartkosten lager. De variabele kosten van digitaal drukken, bijvoorbeeld voor de personalisatie van het drukwerk, liggen wel hoger dan offset drukken. Omdat digitaal printen goedkoper is bij kleine oplages, is dit een ideale keuze als u een kleine onderneming runt of een beginner bent. In grote oplages wordt offset drukken voordeliger, tenzij het gepersonaliseerd drukwerk of speciale papiersoorten betreft.

https://dpf-printing.com/