Het Thuisgevoel
Image default
Relatie

Een aantal tips om jouw scheiding te vergemakkelijken!

Een scheiding is nooit leuk. Toch komt een steeds groter deel van Nederland in aanraking met een scheiding. Dit kan enerzijds het geval zijn als je scheidt als volwassene, maar ook als je als kind je ouders ziet scheiden. Een scheiding is vaak een mentaal slopend proces voor zowel ouder als potentieel kind. Het is daarom maar goed om te weten hoe je met deze situatie dient om te gaan. Om je voor te bereiden op een eventuele scheiding, geven we je in deze blog enkele tips om het verwerk proces rondom de scheiding te vergemakkelijken. Bij scheiden met kinderen komt enorm veel meer kijken dan bij een scheiding zonder kinderen. Daarom beperken we ons in deze blog tot een scheiding zonder kinderen.

Zoek altijd mentale steun

Of een scheiding nou op een vriendelijke basis plaatsvindt of op een boze basis, een scheiding valt altijd zwaar. Dit geldt zowel voor scheiden zonder kinderen als voor scheiden met kinderen. Je zult je na een scheiding altijd meer alleen voelen dan je tijdens de relatie was. En al was de relatie (op het einde) nog zo slecht, je zult sowieso de mooie momenten missen! Het is daarom altijd aan te raden om steun te zoeken. Dit kun je doen door met vrienden te praten, met familie of met bijvoorbeeld een psycholoog. Door over het proces in gesprek te gaan, vergemakkelijk je het proces voor jezelf. Het zal in eerste instantie misschien moeilijk zijn om er openhartig over te praten, maar het zal je op de lange termijn gegarandeerd helpen!

Neem een professional in de arm

Als je van je partner moet scheiden, dan wil je hier het liefst zo min mogelijk tijd aan kwijt zijn. Het is daarom aan te raden om bij de verdeling van de eigendommen een professional in de arm te nemen. Als jij en je ex-partner dit doen, zul je beiden bijna geen omkijken hebben naar het verdelen van jullie eigendommen. Hierdoor kom je ook niet continu met elkaar in aanraking en hoef je ook niet de pijn van het onder ogen komen van je ex-partner steeds te ervaren.