Het Thuisgevoel
Image default
Vakantie

5 Redenen waarom een vakantie op Tenerife een geweldige belevenis zal zijn

Tenerife is het grootste van de zeven Canarische eilanden. Dankzij het aangename klimaat is het een zeer populaire Europese vakantiebestemming. Tenerife heeft een grote verscheidenheid aan landschappen, waardoor iedereen er een topvakantie kan beleven.

Top 5 bezienswaardigheden die je moet bezoeken in Tenerife

Aangezien het eiland één van de populairste toeristische bestemmingen van Spanje is, kan je in de steden en op de stranden een internationale menigte verwachten. Om rond te reizen op Tenerife kan je het best een auto huren bij een autoverhuurbedrijf. Er zijn vele autoverhuurdiensten op Tenerife en daarom moet je de verschillende autoverhuurdiensten vergelijken zodat je een beter beeld hebt van de prijs en diensten. Vergelijk autohuur hier: https://www.autospanje.nl/nl-eiland-tenerife/. Hierna zal je een betere keuze kunnen maken en met een goede huurauto de volgende 5 bezienswaardigheden makkelijk ontdekken.

Waterpret in Siam Park

Dit waterpark, gelegen in Costa Adeje, is het grootste themapark van Tenerife. Waterglijbanen zoals de Tower of Power, de Dragon en de Mekong Rapids zorgen voor een hoop adrenaline in het water.

Voor een meer ontspannende ervaring kan je ook gewoon de Mai Thai rivier afvaren in een rubberbootje. Dit park met een Thais thema draagt bij tot de charme en opwinding die je ervaart tijdens je vakantie op Tenerife.

Zalig wandelen in de Masca-vallei

Het Masca pad, genoemd naar een klein dorpje in het noordwesten van Tenerife, is één van de meest populaire wandelingen van het eiland. Het begint in het dorp en slingert zich omlaag naar het rotsachtige strand.

Beginners kunnen deelnemen aan tochten met een gids die worden aangeboden door verschillende plaatselijke bedrijfjes. De meer ervaren wandelaars kunnen het ook alleen doen. Je kan zelfs een boot nemen naar de adembenemende kliffen van Los Gigantes aan het einde van de 8km lange wandeling waar je kan genieten van het prachtige landschap.

Ontdek de cultuur bij Garachico

Garachico is een klein vissersdorpje aan de noordkust van Tenerife. Een vulkaanuitbarsting in het begin van de 18e eeuw heeft de rijkdom en de groei van het stadje ernstig geschaad en het bijna vernietigd.

Er zijn veel interessante religieuze gebouwen te bezichtigen in de stad, maar het Plaza de la Libertad, het belangrijkste plein van de stad, is het hoogtepunt.

Verbazingwekkende lavatunnels bij Cueva del Viento

Cueva del Viento is een keten van grotten in de stad Icod de los Vinos in het noorden van Tenerife. De grotten bestaan voornamelijk uit lavatunnels, dit zijn structuren in de rotsen die zijn ontstaan door lavastromen van de nabijgelegen vulkaan Pico Viejo, die na de berg Teide de hoogste vulkaan is op het eiland.

Een rondleiding hier, met een gids, is een onvergetelijke ervaring. Hetis niet ideaal voor mensen die slecht ter been zijn of claustrofobie hebben, omdat je je soms door tunnels moet wringen.

Vermaak je in het Nationaal Park van de Teide

Het maakt niet uit waar je verblijft op het eiland, er zijn tal van bedrijven die tours, vervoer en uitrusting aanbieden, waardoor een bezoek aan het Nationaal Park van de Teide eenvoudiger dan ooit wordt. Aangezien het zuiden populairder is bij toeristen, zal je daar meer faciliteiten vinden, maar als je in het noorden verblijft, zal je ook geen problemen ondervinden om het park te bezoeken.

Conclusie

Tenerife is een prachtig eiland dat populair is omwille van uiteenlopende activiteiten die zich afspelen over het hele eiland. Daarom is het hebben van een huurauto een absolute aanrader. Als je voor het huren van een auto, de autoverhuurdiensten vergelijkt, zal je een goedkopere huurauto vinden en heb je wat extra geld om je reis in Tenerife nog aangenamer te maken.

https://www.autospanje.nl