Het Thuisgevoel
Image default
Vakantie

Een avontuurlijke dak tent vakantie

Als je een echte natuurliefhebber bent draai je je hand niet om voor een goed kampeer uitje. Bij kamperen denk je al snel aan een tent die je moet opzetten op de grond. Het is vaak lastig om een geschikte plek te vinden als je een tent op wilt zetten. De grond moet redelijk vlak zijn, het mag er niet nat zijn en al helemaal niet onder water lopen als het regent. Het lijkt makkelijk maar brengt dus vaak veel gedoe met zich mee. Gelukkig bestaan er nog andere alternatieven, zoals de daktent.

 

Wat is een dak tent?

Een dak tent is een tent die je op je dak van je auto kunt bevestigen. Je bevestigt de tent voor je vertrek al op je dak, dit duurt ongeveer een half uurtje. Heb je een mooi plekje gevonden waar je wilt overnachten? Dan kun je de tent makkelijk uit elkaar vouwen binnen enkele minuten. Je creëert je eigen slaapkamer op het dak van je auto. Een dak tent heeft een goed stevig onderstel waardoor je een stevige ondergrond hebt en niet daadwerkelijk op het dak van je auto moet liggen. Via een trapje kun je dan de daktent betreden.

 

Voordelen van een dak tent

Een van de grootste voordelen van een dak tent is dat je altijd droog ligt. Je hoeft dus niet meer op zoek naar een goed plekje waar je geen natte voeten krijgt. Je parkeert simpelweg je auto en je hebt meteen de beste plek om te overnachten. Het opzetten van de tent is super snel gebeurd waardoor het ook nog een hoop stress bespaard. Het mooiste van alles is nog dat je altijd een prachtig uitzicht hebt omdat je relatief hoog ligt. Je kunt dus prachtig wakker worden in zo’n dak tent.

https://www.daktentvakantie.nl/