Het Thuisgevoel
Image default
Eten en drinken

Waterfiltratie en levensstijl thuis

Veel mensen weten niet zeker wat er in hun kraanwater zit. Terwijl sommigen het veilig en gezond vinden voor gebruik, doen sommigen er zelfs helemaal geen moeite voor. Het is zeer onwaarschijnlijk dat je er ziek van kunt worden. Het kan echter gebeuren, maar de kans is klein. Om het-thuisgevoel te creëren en jezelf te trakteren op nog lekkerder smakend water hierbij wat advies over hoe dit te bereiken valt.

Laten we de feiten onder ogen zien. Water is alomtegenwoordig in de natuur, het is zeer verschillend in elke Nederlandse gemeente omdat het uit verschillende bronnen komt. Elke bron van een waterlichaam zal van nature een vorm van verontreinigingen bevatten. Water dat uit meren, beken of enig ander natuurlijk lichaam stroomt, zal op een bepaalde manier een groot aantal verontreinigingen absorberen wanneer het er doorheen stroomt. Er zijn verschillende vormen van verontreinigingen in water aanwezig. Sommige kunnen door de mens zijn gemaakt, terwijl andere van nature voorkomende verontreinigingen kunnen zijn. Het is noodzakelijk om deze verontreinigingen te filteren met behulp van waterfilters voordat het jouw huis bereikt.

Waterfilters zijn er in verschillende vormen en varianten. Hier zijn enkele voorbeelden van waterfilters of -behandelsystemen die thuis kunnen worden gebruikt:

● Kraanfilters: dit soort filters zijn ingebouwd in de gootsteenkraan, waardoor ze de eenvoudigste vorm van filters zijn om te installeren en te gebruiken. Het verwijdert micro-organismen en zware metalen die schadelijk zijn voor de gezondheid. Wanneer je dit filter gebruikt, hoef je je geen zorgen te maken over het onderhoud, omdat het heel eenvoudig te onderhouden is.

● Waterfilter kan: het filterproces van een waterfilter kan is een goedkope methode om water schoon en vrij van verontreinigingen te verkrijgen voordat het als drinkwater wordt gebruikt. Zware metalen, organische moleculen en chemicaliën zoals chloor die de smaak en geur van water veranderen, worden allemaal door dit filter verwijderd.

● Waterfilters onder de gootsteen: deze vorm van waterzuiveringssysteem levert behandeld water. Ze halen verontreinigende stoffen zoals chemicaliën en deeltjes uit het water en maken het veilig om te drinken. Ze zijn eenvoudig te installeren, gemakkelijk te onderhouden, kosteneffectief en kunnen gemakkelijk worden vervangen om verstopping van de filterpatronen te voorkomen. 

● Waterfilters voor het hele huis: dit type waterfilter is ontworpen om alle schadelijke verontreinigingen te verwijderen die in de leidingen in huis terechtkomen. Het werkings idee is vergelijkbaar, het bevat meestal een voorfilter dat helpt bij het filteren van verschillende vormen van verontreinigingen.

● Ultraviolette behandelingen: ultraviolette behandelingen van water is een techniek die wordt gebruikt om micro-organismen zoals protozoa, bacteriën en virussen inactief te maken of uit waterlichamen te verwijderen. Deze waterbehandeling maakt gebruik van energetische ultraviolette straling om micro-organismen te deactiveren door hun DNA te vernietigen. Water dat aan dit soort behandeling wordt blootgesteld, moet worden behandeld met andere vormen van filtratie voordat het als drinkwater wordt beschouwd.

Kortom, waterfiltratie is van cruciaal belang voor het behoud van schoon huishouden en gezond bestaan.

https://www.het-thuisgevoel.nl/waterfiltratie/