Het Thuisgevoel
Image default
Verbouwen

Aannemer Rhenen bouwt voor 4 vrienden

Aannemer Rhenen nodig omdat je wil bouwen met 4 vrienden of kennissen? Wilt u uw nieuwbouwhuis laten bouwen in Rhenen, Elst of Achterberg? Wilt u op budget bouwen en de mogelijkheden overleggen? Aannemer P. van Brenk van aannemersbedrijf Rhenen helpt u bouwen aan de toekomst.

Heeft u een ontwerp klaarliggen omdat je een hypotheek met vrienden wil afsluiten? Een 4 persoons hypotheek voor een vrijstaand huis of een twee-onder-een-kap woning in Rhenen, Elst of Achterberg, en wilt u uw nieuwbouwhuis laten bouwen? Aannemer Rhenen P. van Brenk is de aannemer te Rhenen en omgeving op het gebied van nieuwbouw, aan- en verbouw en renovatie werkzaamheden. Samen met 4 personen was er een kavel in Rhenen gekocht.

Aannemer Rhenen na goed overleg

Bouwbedrijf Rhenen zorgt er voor dat een huis kopen met vrienden een feest is. De vriendengroep had de hypotheek geregeld via studieschuldhypotheek. Helaas hadden 2 van de 4 vrienden namelijk een studielening bij DUO lopen. Studielening en hypotheek gaan slecht samen. Gelukkig kon studieschuld hypotheek , het bedrijf van Johan de hypotheek regelen. Eerst moest er nauwkeurig berekend worden wat er geleend kon worden voor de nieuwbouw in Rhenen.

Hoe zit dat met een studieschuld en hypotheek?

Financiële verplichtingen zoals een mobiel die meer heeft gekost dan € 250,00 en in combinatie met een abonnement is aangeschaft staat bij de BKR geregistreerd. Ook een roodstand mogelijkheid staat bij de BKR vermeld. Ook de mogelijkheid op rood staan staat genoteerd. Een studieschuld staat daar niet geregistreerd.

Studieschuld en bkr zijn twee aparte en los van elkaar staande onderwerpen. Er zijn ideeën geopperd in de politiek om een studieschuld in de bkr te gaan registreren maar zover is het nog niet. Banken en adviseurs hebben genoeg middelen om dit te kunnen controleren.

Een studieschuld bkr is niet geregistreerd en hoeft een hypotheekaanvraag niet in de weg te staan. Er zijn situaties denkbaar dat de studielening niet direct hoeft te worden ingelost.  Een studieschuld hypotheek wordt vaak afgesloten. Doordat de 4 vrienden samen veel inkomen hadden was een nieuwbouwhuis kopen geen probleem.

Verplicht studieschuld opgeven aan de bank

Ja het verzwijgen van je studieschuld is mogelijk, alleen niet verstandig. Zeker ook risicovol bij een hypotheek met NHG garantie. Deze NHG garantie vervalt op het moment dat je er aanspraak op wilt maken en er naar voren komt dat je dit bij de aanvraag hebt verzwegen. Je bent namelijk verplicht te melden dat je een studieschuld hebt bij het aanvragen van een hypotheek met NHG. Je pleegt dan ook fraude wanneer je dit verzwijgt. Dit kan nog veel meer narigheid nar voren brengen. Omdat Aannemer P. van Brenk op budget ging bouwen was de hypotheek met de vrienden een feit.

Werkgeversverklaring opvragen

Vraag bij je werkgever om een ingevulde en ondertekende werkgeversverklaring. Heeft je werkgever er geen dan kun je deze bij ons downloaden. Klik op de download werkgeversverklaring button om deze gratis te downloaden.

Studiefinanciering Hypotheek

Een studiefinanciering hypotheek kun je niet aanvragen. Dit zijn twee verschillende financieringen. Je kan wel met een afgeronde studie, welke je hebt betaald met een studiefinanciering een hypotheek aanvragen, uiteraard dien je hiervoor wel inkomen te hebben. Dit inkomen kan uit je eigen bedrijf komen als zelfstandig ondernemer of via een werkgever. Indien je inkomen hebt via een werkgever dien je een werkgeversverklaring op te vragen.

Meest recente salarisstrook

Stuur ons altijd een recente salarisstrook toe (maximaal één maand oud). Zorg ervoor dat je alle documenten in één keer naar ons toe mailt, dat is wel zo overzichtelijk.

Na goed overleg met de vrienden was de nieuwbouw in Rhenen begonnen. Aannemer Rhenen P. van Brenk is uw aannemer in Rhenen en omgeving.

Huis bouwen met ouders, hoe gaat dat?

Eerst gaan we berekenen wat iedereen kan lenen. Heb je al een huis op het oog? Wij gaan dan kijken of de hypotheek haalbaar is. Vaak moeten of de ouders of het kind hun huidige woning nog verkopen. Wij berekenen de overwaarde en regelen makelaars voor de verkoop van de woning. Ook regelen wij de taxateurs voor taxatiewaarde aan te kopen huis en voor taxatie huidige woning als die er is. Let op! Samen met ouders een huis kopen betekent ook dat je samen onder één dak moet wonen. Dus samenwonen verplicht! Dit geld ook als 4 vrienden een huis kopen.

Uiteraard mag jij ook alles zelf regelen echter wij vinden belangrijk dat er contact is met de verkopend makelaar i.v.m. de opbrengst van de oude woning. Ook willen wij het tempo hoog houden zodat een huis kopen met ouders vlot gaat.

Moeten er 2 woningen verkocht worden, omdat de nieuwe woning die ouders met kinderen gaan kopen anders niet haalbaar is? Let op want je krijgt op één huis een overbruggingshypotheek. Die andere woning moet je dus eerst zien te verkopen alvorens jullie samen met je ouders een ander huis kunnen kopen. Ouder en kind hypotheek en de vriendenhypotheek wordt steeds vaker geregeld. De bkr en de studielening moeten goed tegen het licht worden aangehouden. Pas dan kan de aannemer pas gaan bouwen.

Moeten er 2 huizen verkocht worden let dan op met de koopakte. Op 1 huis krijg je een overbruggingshypotheek, opgelost. Als die andere woning eerst verkocht moet worden omdat je dat geld nodig hebt of omdat anders de hypotheek niet past, houdt dan ruimte met het financieringsvoorbehoud. Zegt u tijdens het biedingsproces niets dan vult de verkopende makelaar het in. U komt dan tijd te kort. Ga nooit zelf aan de slag met een ouder en kind hypotheek voor 4 personen. Ook niet in een tijd dat woningen snel verkocht zijn.

Informatiegesprek met ouders een huis kopen

Wilt u meer informatie? U kan een informatiegesprek aanvragen. Dit plannen wij pas in nadat wij alle documenten binnen hebben. U komt dan hier in Elst (U).  Uiteraard is een hypotheekberekening vooraf maken gratis. Vanzelfsprekend  is de uitkomst van de hypotheekberekening voor 4 personen onder voorbehoud. Klanten vinden lexwonen omdat zijn website hoger in Google staat door de specifieke hypotheken. Veel geïnteresseerde ouders en eigen kroost klikken op de pagina van familiehypotheek.

Woning met ouders kopen valt in Box 1

Koop je samen met ouders een huis dan is het jullie hoofdverblijf. De woning valt in box 1. Wij regelen uitsluitend hypotheken op woningen die als hoofdverblijf gelden. Laat jij een huis achter die bijvoorbeeld niet wordt verkocht?

Als een huis gezamenlijk wordt aangekocht dan is de hypotheekrente voor het aangekochte deel enkel aftrekbaar als het eigendomsbelang minimaal 50% bedraagt. Koop je dus met 4 personen dan heeft een ieder 25% eigendomsbelang, derhalve is er geen hypotheekrenteaftrek mogelijk. Het kan zijn dat regels wijzigen. Vraag altijd een fiscalist of belastingdeskundige om advies.

Laat ons eerst berekenen ga daarna bezichtigen

Ouders die met eigen kind een woning kopen gaan meestal eerst bezichtigen en daarna ons bellen.  Dit is onmogelijk omdat u ons voor het blok zet. Lexwonen heeft veel dossiers van hypotheken met 4 personen, wij kunnen niet plotseling zaken laten liggen. Wij moeten plannen. Het verzamelen van documenten duurt vaak 2 tot 3 weken. Dat komt omdat vaak de verkeerde documenten aangeleverd worden. Kloppen alle gegevens dan weet u exact voor hoeveel geld u kan kopen. Huis kopen met ouders met 3 of 4 personen is echt plannen.

Met ouders een huis kopen in hogere prijsklasse

Verder val je een beetje buiten de categorie woningen waar veel concurrentie in zit omdat jullie in hogere prijsklasse koopt met maximaal 4 aanvragers. Overwaarde van de oude woning kan je gebruiken voor de nieuwe hypotheek. Samen met ouders de overwaarde investeren voor tweede huis kan ook. Soms kan je bij een bestaande woning de kosten koper meefinancieren.

Met ouders een nieuwbouwhuis bouwen in Nijmegen

Aannemer Nijmegen bouwde onlangs voor een geheel gezin een nieuwbouwhuis in Nijmegen. De aannemer in Rhenen is ook de aannemer in Nijmegen. Peter heeft veel ervaring met het bouwen van huizen met vrienden of huizen met ouders. Het grote verschil is namelijk het bouwen van extra privacy gedeeltes. Vrienden die met 4 personen in 1 huis wonen willen wel wat privacy. Dit geld ook voor kinderen die met ouders een woning kopen.