Het Thuisgevoel
Image default
Verbouwen

Een nieuw huis bouwen, hoe gaat dat?

Urenlang zoeken op Funda, maar niets geeft je echt dat ‘wauw-gevoel’. Dit is zeer begrijpelijk. Smaak is immers subjectief en varieert van persoon tot persoon en van tijd tot tijd. Om deze reden kun je zelf een huis (laten) ontwerpen en laten bouwen. In deze blog lees je hoe dat proces in zijn werking gaat. Van de dakvorm bepalen tot aan de tuinligging; alles over een nieuw huis bouwen lees je hier.  

Budget 

Allereerst dien je een budget vast te stellen. Ga hier strikt mee om, en neem het zeer serieus. Probeer van tevoren zoveel mogelijk informatie te verzamelen over alle soorten kosten. Vergunningen, aannemersbedrijven, architectkosten, arbeidskosten; probeer een zo nauwkeurig mogelijke begroting te maken.  

Plek 

Dan kun je de plek gaan bepalen. Het moet natuurlijk wel een plek zijn die geschikt is om te wonen én waar in het bestemmingsplan staat dat het mogelijk is om er een huis te laten bouwen. Denk ook aan de ligging van de tuin en de lichtinval. 

Het echte werk 

Dan nu het echte werk; de eisen. Je moet hier echt alles op een rijtje gaan zetten. Het aantal kamers dat je wil, de grootte van het huis, de stijl van het huis, de afmetingen van de kamers, de tuin, wil je een balkon of niet, de indeling van het huis, hoeveel badkamers en wc’s je wil, echt álles. Dit zet je op papier, vat je samen en stuur je naar de architect die je op het oog hebt. Als dit is gebeurd, is het afwachten geblazen.  

Concept  

Oké, de architect heeft je wensen in acht genomen en een concept gemaakt. Dit concept kan je natuurlijk accepteren, afwijzen of aanpassingen maken. Besteed hier voldoende tijd aan, want dit is hét moment om je wensen door te voeren. Na het concept wordt het definitieve plan vastgesteld en ga je door naar de laatste stap.  

De bouw 

Goed, dan is het eindelijk zo ver. Alles is geregeld. Van de keuken tot aan de opbergruimtes; het staat op papier. Nu komt het heel dichtbij want er wordt gebouwd. Even afwachten nog en dan heb jij je droomhuis.   

Gerelateerde artikelen

Het meest betrouwbare aannemersbedrijf in Amsterdam

De mooiste badkamertegels, keukentegels en andere vloer- en wandtegels

Ontdek hét verhuisbedrijf in Bergen op zoom