Het Thuisgevoel
Image default
Verbouwen

Stukadoor Apeldoorn

Een stukadoor is een vakman die stuc-, plak-, of pleisterwerk aanbrengt aan een plafond of muur met als doel het aanbrengen van een beschermende laag of het aanbrengen van decoratieve functies. Speciaal voor u lichten wij deze keer stukadoor Apeldoorn uit.

Stukadoors en decoratie

Stukadoors worden door veel mensen gezien als mensen die zich bezighouden met het repareren van scheuren en oneffenheden in muren of plafonds. Dit is natuurlijk deels waar maar de functie is breder dan dat u zou denken. Bij stukadoor Apeldoorn is dit uitgebreid met een specialisatie in het maken van decoraties in het stucwerk. Wat u zich hier bij kan voorstellen is het maken van logo’s of decoratieve teksten op uw muur. Dit is uitermate geschikt voor bedrijven of gewoon bij u thuis.

Stukadoor Apeldoorn: de werkzaamheden

Als er bij u thuis stukadoorswerk moet worden verricht is het fijn als er op lokaal gebied een vakspecialist ter beschikking staat. Bij het stukadoorsbedrijf in Apeldoorn is er altijd een bij u in de buurt. Zoals eerder beschreven is er een specialisatie voor decoratieve functies maar daarbij ook voor beschermende doeleinden. Deze beschermende eigenschappen van het stucwerk hebben te maken met het vertragen van waterschade en brandverspreiding. Door het stucwerk zal u minder snel last hebben van de waterschade omdat deze wordt onderdrukt door het stucwerk. Ook vatten de stucmaterialen minder snel vlam wat er voor zorgt dat brand minder snel zal verspreiden en zo extra veiligheid kan waarborgen.

Werken met de nieuwste stukadoor technieken

Wat één van de nieuwste technieken is in de stukadoorsbranche is het ‘airless spuiten’. Door deze techniek worden de stucmaterialen aangebracht onder druk wat resulteert gladde muur. Met stucwerk is de muur niet altijd volledig glad, wat tevens de bedoeling is, maar is voor de liefhebber van een gladde muur de beste optie. Ook stukadoors in Apeldoorn maken gebruik van de nieuwe techniek.