Het Thuisgevoel
Image default
Verbouwen

Vervang je deurslot voor een goed gekeurd slot

Je wilt natuurlijk zoveel mogelijk voorkomen dat een inbreker zijn slag slaat bij jouw woning. Inbrekers maken gebruik van verschillende methoden om een deurslot open te breken en naar binnen te komen. Vervolgens stelen zij binnen allerlei spullen en laten zij het huis vaak als een puinhoop achter. Om dit te voorkomen is het dus een goed idee om een goed voordeur slot aan te schaffen. Dat maakt het werk van een inbreker namelijk veel moeilijker. We gaan je laten zien waar je op moet letten voor een goed slot.

veiligheidssloten voor de voor- en achterdeur

Een goed slot is in wezen een cilinderslot. Dit slot is namelijk voor een inbreker niet zomaar open te breken. Dat komt omdat het slot werkt op een vrij makkelijke, maar stevige manier. Het slot wordt geleverd met een bijbehorende sleutel. Het is alleen mogelijk om het slot te openen wanneer je ook die sleutel gebruikt. Dat komt omdat er in het slot kleine elementen zitten welke exact in een goede positie moeten komen te staan. Anders is het onmogelijk om het slot open te draaien. Een andere sleutel zou in theorie wel in het slot gestoken kunnen worden, maar het slot kan dan niet draaien omdat de elementen niet in de juiste positie komen te staan. Dit maakt het veiligheidssloten waardoor de inbreker dus niet zomaar naar binnen kan, maar de inbreker gebruikt natuurlijk veel meer dan alleen sleutels om in te breken.

Meer zekerheid en veiligheid

Mocht je nog veiligere deursloten willen hebben dan is het een goede keuze om te gaan voor veiligheidssloten met het KG 3* keurmerk. Deze heeft namelijk nog een extra beveiliging. Bij een slot als deze wordt de cilinder, waar de elementen zich in begeven, nog meer beveiligd. Hierdoor kan de inbreker een bepaalde techniek, genaamd kerntrekken, niet zomaar gebruiken. Bij deze techniek boort hij namelijk een schroef in het slot. Vervolgens trekt hij het slot er uit met andere gereedschappen. Dit maakt een cilinderslot dus stevig, maar nog niet veilig genoeg wanneer de inbreker deze techniek gewoon kan inzetten. Belangrijk is dus dat je kiest voor een deurslot met nog meer beveiliging. Een slot wat kerntrekbeveiliging heeft, beschermt de cilinder extra en dat maakt het voor de inbreker vrijwel onmogelijk om deze techniek in te zetten. Ben je op zoek naar een goed slot? Neem dan gauw een kijkje in het assortiment van alle sloten.

X

https://mc-cilinder.nl/product-categorie/specifieke-cilinder/deurslot/