Het Thuisgevoel
Image default
Woning en Tuin

5x Waarom we dol zijn op een wollen vloerkleed

In deze blog lees je alles over waarom een wollen vloerkleed steeds populairder wordt. Wollen vloerkleden hebben veel voordelen, zoals dat ze isolerend zijn en erg duurzaam. Daarnaast passen ze in verschillende interieurs en kunnen ze een ruimte roest geven. Een wollen vloerkleed is dus echt een aanrader! In deze blog gaan we dieper in op de vijf belangrijkste redenen waarom wollen vloerkleden steeds populairder wordt. Lees dus snel verder voor meer informatie!

1.Een wollen vloerkleed isoleert

Een wollen vloerkleed isoleert. Wanneer je in de winter een wollen vloerkleed onder je voeten hebt, wordt je lichaam warm gehouden. Wollen vloerkleden zijn daarom ook erg populair in de wintermaanden. Maar wat veel mensen niet weten, is dat een wollen vloerkleed ook in de zomer aangenaam koel kan houden. Wanneer het buiten warm is, kun je dankzij de isolerende werking van een wollen vloerkleed lekker koel blijven. In deze blog vertellen we je alles over de isolerende werking van een wollen vloerkleed!

2.Een wollen vloerkleed is een duurzame keuze

Wollen vloerkleden zijn een duurzame keuze. Wollen vloerkleden gaan jarenlang mee en zijn makkelijk te onderhouden. Wanneer je een wollen vloerkleed in je woning hebt, hoef je geen zorgen te maken over de duurzaamheid ervan. Wollen vloerkleden zijn sterk en houden lang hun kleur. Omdat wollen vloerkleden zo duurzaam zijn, is het een goede investering voor in je woning. Wollen vloerkleden zijn daarom de ideale keuze als je op zoek bent naar een duurzaam en langdurig product.

3.Een wollen vloerkleed past in elk interieur

Eén van de voordelen van een wollen vloerkleed is dat deze past in elk interieur. Heb je een modern of klassiek interieur? Een wollen vloerkleed kan in beide interieurs geplaatst worden. Wollen vloerkleden zijn neutraal van kleur en passen dus bij elke woonstijl. Daarnaast zorgt een wollen vloerkleed ervoor dat een ruimte rustiger oogt. Je kunt dus alle kanten op met een wollen vloerkleed!

4.Eén wollen kan rust brengen in een drukke ruimte

Wanneer je graag wat rust wil creëren in een drukke ruimte, is het aan te raden om één of meerdere wollen vloerkleden neer te leggen. Een effen wollen vloerkleed kan namelijk een rustgevende werking hebben in een drukke ruimte. Een drukke ruimte wordt vaak gecreëerd door het geheel aan stijlen, meubels en woonaccessoires die je hebt. Door een groter en effen wollen vloerkleed in je zithoek aan te brengen bijvoorbeeld, creëert dit een mooi, samenhangend en rustgevend geheel.

5.Een wollen vloerkleed is geluiddempend

Een wollen vloerkleed heeft tenslotte ook een geluiddempende werking. Wanneer je een wollen vloerkleed hebt, zal je minder last hebben van geluiden zoals voetstappen. Daarnaast kan een wollen vloerkleed ook de akoestiek van een ruimte verbeteren. Het geluid galmt namelijk minder door een ruimte heen als hier een wollen vloerkleed ligt. Dat maakt deze vloerkleden ook ideaal voor grote ruimtes waar men vaak last van echo’s heeft. Kortom, een wollen vloerkleed mag ook bij jou thuis niet ontbreken!