Het Thuisgevoel
Image default
Verbouwen

Voorkom lekkage met deze tips

Schade aan het dak van je woning kan al gauw leiden tot lekkages en zelfs tot rottend materiaal. Om dit zoveel mogelijk te voorkomen is het goed om deze drie tips eens door te nemen. Controleer regelmatig op openingen op het dak en zorg voor een goede druiprand. Zo kan het regenwater op de juiste manier weg. Ook het ventileren van de zolder is een belangrijk onderdeel.

Tip 1. Openingen op het dak controleren

Een lekkage aan je woning kan gemakkelijk optreden. Zeker als je woont in een wat ouder huis die ook nog eens een schoorsteen heeft. In veel gevallen zit er om de schoorsteen een loodslabbe dat na jaren gegarandeerd scheuren heeft opgelopen. Deze worden iedere keer groter en groter waardoor vocht eenvoudig naar binnen kan treden. Met alle gevolgen van dien. Het komt ook vaak voor dat het voeglood niet op de juiste wijze is ingevoegd waardoor vocht op een verkeerde manier het dak afgaat. Dit resulteert ook weer in scheuren. Dit komt ook vaak voor bij woningen met schuine zaken die dakramen hebben.Het regelmatig controleren op openingen kan een hoop problemen doen voorkomen. Een dakdekker nodig? Bekijk de website van Multifix-dakdekkers.

De druiprand is heel belangrijk

Een belangrijk onderdeel om lekkage te voorkomen is een goede druprand. Als de druiprand op de juiste wijze is gemonteerd weet je zeker dat alle regen wat naar beneden valt goed wordt weg begeleid en deze niet op het dak terechtkomt. Is de druiprand niet goed gemonteerd loop je het risico op lekkage. In het ergste geval kan zelfs je houtwerk gaan rotten. Dit wil je absoluut voorkomen want dit kan een heleboel geld kosten.

Zolder goed ventileren

Als je woning beschikt over een zolder dan is het van groot belang dat je deze ruimte goed ventileert. Vaak gebeurd dit niet omdat de zolder meestal alleen als opslagruimte wordt gebruikt. Er wordt dan bijvoorbeeld niet iedere dag een raam opengezet. Dit kan echter ook funest zijn voor je dak. De condens kan in het materiaal van het dak komen maar ook insecten en andere ongedierte helpen hier aan mee. Zorg dus voor een goed ventilerende zolder en zo verhoog je de levensduur van het dak van je huis.

Gerelateerde artikelen

Een bouwdroger huren doet u bij deze specialisten

Pickkers.nl

Waarop let je bij het laten plaatsen van een dakkapel?