Het Thuisgevoel
Image default
Verbouwen

Waarom een makelaar Veenendaal in de arm nemen?

Als je een woning in Veenendaal en omstreken wilt verkopen, word je direct geconfronteerd met de vraag: Wel of geen makelaar in Veenendaal inschakelen? Heb je überhaupt een professionele makelaar nodig, of kun je je huis ook heel goed zelf verkopen? Voor veel eigenaars van onroerend goed die een huis of appartement willen verkopen, rijzen vooraf vaak dezelfde vragen, waarop in dit blog dieper wordt ingegaan.

Een appartement/huis zonder makelaar Veenendaal verkopen – waar moet je rekening mee houden?

De moeite die het kost om een woning zonder makelaar Veenendaal te verkopen wordt vaak onderschat, omdat de onroerendgoedmarkt – in Veenendaal maar ook in het hele land – aan voortdurende schommelingen onderhevig is. Een opgeleide en deskundige makelaar die het beroep dagelijks uitoefent, heeft verschillende voordelen ten opzichte van een particuliere verkoper. Hij of zij beschikt over gedegen marktkennis, de nodige uitrusting en geschikte marketinginstrumenten om een onroerend goed professioneel aan te bieden. Een particuliere verkoper zou dit alles eerst op een omslachtige, tijdrovende en kosten intensieve manier moeten verwerven om aan even goede voorwaarden te voldoen.

Uitgebreid klantenbestand

Last but not least beschikt een goede makelaar ook over een klantenbestand met vooraf ingeschreven, actief zoekende kandidaat-kopers, en over goede contacten met collega-makelaars, of zelfs toegang tot een goed georganiseerd, landelijk makelaarsnetwerk. Dankzij gedeelde databases kan het onroerend goed via dergelijke netwerken aan alle leden van het makelaarsnetwerk worden voorgesteld. Dit verhoogt de kans dat een makelaar reeds de juiste kopers in de database heeft. En dat de verkoop snel en gemakkelijk via een gezamenlijke transactie kan worden afgehandeld. De som van deze factoren vormt een voorsprong die een particuliere verkoper niet kan inhalen, zelfs niet met de grootste inzet.

Makelaar of particuliere verkoop – wat denken kopers?

Het wijdverbreide vooroordeel dat kopers van onroerend goed er over het algemeen de voorkeur aan geven een onroerend goed rechtstreeks van de particuliere eigenaar te kopen in plaats van via een makelaar, kan niet worden bevestigd. Telkens weer lijkt het tegendeel waar te zijn. Want in de regel hebben particuliere kopers van onroerend goed, gezien de grote investering, nog behoefte aan advies. En hebben zij veel elementaire of gedetailleerde vragen over de aankoop van onroerend goed, die zij graag door een objectieve deskundige beantwoord zouden zien.

Net als bij een tweedehands auto

Zelfs bij de aankoop van een tweedehands auto vragen veel mensen tegenwoordig professioneel advies. En dat is niet voor niets. De ervaring toont dat degenen die professioneel advies inwinnen bij de aankoop van een tweedehands auto, dit nog eerder zullen doen bij de aankoop van een onroerend goed. Want per slot van rekening is de aankoop van een onroerend goed voor de overgrote meerderheid van de mensen de grootste investering die zij ooit in hun leven zullen doen. Het is dan ook absoluut niet verbazend dat vooral die aspirant-kopers die echt serieuze koopintenties hebben zich vol vertrouwen tot een makelaar wenden en graag van hun diensten gebruik maken. aanvragen van potentiële kopers dan wij daadwerkelijk kunnen bedienen met overeenkomstige eigendommen.

Goede voorbereiding is het halve werk

Verkopen van onroerend goed gaat over vermogen en als particulier eigenaar verkoop je niet elke dag een huis of een flat. Indien je je eigendom zonder tussenkomst van een makelaar wenst te verkopen, is het in je eigen belang dat je ruim de tijd neemt om je vertrouwd te maken met de materie en je grondig voor te bereiden op de verkoop van je woning. Dit is precies wat goede makelaars doen – dag na dag en niet zonder reden, want de verkoop van onroerend goed is een zeer complex onderwerp waarbij fouten kunnen leiden tot een aanzienlijk verlies van vermogen.

Een woning koop je niet “zomaar”, zoals een overhemd of een broek – voor de meeste mensen is het de grootste investering die ze in hun leven doen. Als je je hiervan bewust bent, wordt het snel duidelijk dat je de verkoop niet “zomaar” kunt benaderen. Alsof je een overhemd of een broek probeert te verkopen.