Het Thuisgevoel
Image default
Verbouwen

Wat kun je doen om je huis te laten luchten, zonder dat er beestjes binnenkomen?

Het is warme dag en daardoor wordt ook warm binnenshuis! Je kan natuurlijk de airco aanzetten, maar eigenlijk maakt deze teveel herrie. Toch wil je je huis laten luchten, wat doe je dan om de boel te laten luchten? Wij geven je een paar tips waardoor je je kamer wat frisser kan maken! 

 

De ´ijs met ventilator hack´

Je ziet hem wel eens voorbijkomen. Je pakt een ventilator en een blok ijs. Je hangt het blok huis voor je ventilator & zet de ventilator aan! Zo zou je de lucht moeten koelen. Maar is het wel echt een goede hack? Werkt het wel? Wij hebben het getest en moeten je teleurstellen. Wil je je kantoortje koelen, dan kun je dit prima doen. Is het zo dat je je woonkamer of slaapkamer wil koelen? Dan gaat dat niet lukken! De oppervlakte is waarschijnlijk te groot, er is teveel warme lucht én de warme lucht kan ook nog niet eens weg. Dat is de reden waarom het niet koelt. Dus deze ´ventilator hack´ kun je afschrijven!

 

Zorg dat je ‘s nachts kunt koelen

Als je gaat slapen met je ramen open, is dat heerlijk. Er komt vaak toch een briesje binnen en het is onder de 20 graden buiten. Maar.. er zijn wel nadelen. Zo stikt het van de muggen in de avond & loop je het risico als je je raam open hebt staan dat deze jouw huis binnendringen. Dat is natuurlijk niet fijn slapen! Wat kun je hieraan doen? Ga voor horren op maat. Kies dan voor inzethorren. Deze zijn vaak niet duur & beschermen jou tegen muggen en ander vliegend gevaarte wat naar binnen wil.

 

Laat een airco installeren

De laatste, duurste & meest effectieve optie is toch een airco laten installeren. Prijzen varieren van 1350 euro tot wel 5000 euro. (of soms nog hoger!) Wil je een airco aanschaffen, houd dan rekening met een lange wachttijd want je bent niet snel aan de beurt vanwege de zomerdrukte. Ook is het belangrijk om je stroomkosten in gaten te houden aangezien een zware airco veel stroom kost. Heb je zonnepanelen? Dan kan het prima! 

 

Dit artikel wordt mede mogelijk gemaakt door Lotspot copywriting