Het Thuisgevoel
Image default
Verbouwen

Wat zijn scharnierschroeven en wat kan je ermee?

We trappen een open deur in wanneer we zeggen dat er op de markt heel wat verschillende soorten schroeven zijn terug te vinden. Eén van deze soorten schroeven zijn de zogenaamde scharnierschroeven. Een antwoord hiervoor is ook wel “beslagschroeven”. Voor deze exemplaren geldt dat iedereen ze eigenlijk in huis heeft. Dat is het gevolg van het feit dat je ramen en deuren uiteraard voorzien zijn van scharnieren. Van tijd tot tijd zal je kunnen vaststellen dat deze bestaande scharnieren vervangen dienen te worden door nieuwe exemplaren. In dat geval is het noodzakelijk om de beschikking te hebben over deze schroeven. Wil je hier graag meer over te weten komen? Dan is het interessant om je te verdiepen in de onderstaande informatie! 

Wat zijn de voordelen van scharnierschroeven? 

Er zijn in de praktijk tal van verschillende voordelen verbonden aan het gebruik van scharnierschroeven. Een eerste opvallende eigenschap is terug te vinden in het feit dat de schroeven beschikken over kleine(re) koppen. Bovendien is het eveneens zo dat er kan worden vastgesteld dat er een gebrek is aan freesribben. Dat zorgt voor een niet onbelangrijk verschil ten opzichte van universele schroeven. Voor deze laatste geldt namelijk dat ze wel degelijk beschikt over freesribben. Dit is in ieder geval een zeer belangrijk aandachtspunt om rekening mee te houden.

De specifieke eigenschappen waar scharnierschroeven over beschikken zorgen ervoor dat de schroeven op een aanzienlijk mooiere manier verzonken kunnen worden. Bovendien passen ze ook merkelijk beter bij de gaten voor de schroeven die zijn terug te vinden in de scharnieren of het beslag. Ben je dus met andere woorden van plan om de scharnieren van bijvoorbeeld je deuren of ramen in je woning (gedeeltelijk) te vervangen? Dan zal je kunnen vaststellen dat het zeker en vast de moeite waard kan zijn om daarvoor te kijken in de richting van scharnierschroeven.

Kies voor beslagschroeven gemaakt van verzinkt staal

Indien je van plan bent om scharnierschroeven te kopen zal je kunnen vaststellen dat deze aangekocht kunnen worden in tal van verschillende materialen. Het wordt in de praktijk sterk aangeraden om op dit vlak gebruik te maken van een exemplaar van verzinkt staal. Niet alleen is dit een stevig materiaal dat over een lange levensduur beschikt, daarnaast zal je ook kunnen vaststellen dat ze probleemloos zowel binnen- als buitenshuis kan worden gebruikt. De keuze voor dit materiaal is dan ook altijd de beste die je in de praktijk kan maken. Naast schroeven van verzinkt staal kan je ook RVS schroeven kopen.

Besparen op je scharnierschroeven door ze groter in te kopen

Wanneer je regelmatig karweien doet waarbij je gebruik moet maken van scharnierschroeven zal je kunnen vaststellen dat het financieel interessanter kan zijn om ze in grotere hoeveelheden te kopen. Hoe meer van deze schroeven je in één keer aankoopt, des te voordeliger doorgaans het prijskaartje zal uitvallen. Bedenk jezelf dus vooral goed hoeveel van deze schroeven je (op korte termijn) nodig hebt. Op basis daarvan kan je dan vervolgens bepalen welke hoeveelheid voor jou nu precies het interessantst is. In ieder geval is dit zeker en vast een interessante tip die je kan helpen om de aankoopprijs van je schroeven enigszins te beperken.