Het Thuisgevoel
Image default
Winkelen

Waar let je op bij het aanschaffen van huiden en vachten

Het weer wordt weer wat kouden en daardoor zijn veel mensen weer meer thuis te vinden achter de buis! Hoe leuk is het dan om je woning aan te kleden met een mooi vloerkleed van koeienhuid, een schapenvacht voor op de tafel of over de bank of jezelf te verwennen met heerlijk warme schapenvacht pantoffels! 

Waar let je nou op bij de aankoop van een huis of vacht?

Er zijn heel veel bedrijven die huiden en vachten aanbieden, dus is het wel handig om te weten waar je op kan letten.

  1. Worden de dieren geslacht voor hun huid of vacht of komt het van de vleesindustrie?

Vaak komen de huiden en vachten van de vleesindustrie. Dit houdt in dat de huiden en vachten worden gemaakt van een rest product en dat het nog wordt gebruikt om een heel mooi eindproduct van te maken. Als het niet van de vleesindustrie afkomt zal ik je aan raden te vragen waar de huiden dan wel vandaan komen en als je het echt niet vertrouwt er niet aan beginnen!

  1. Worden er unieke huiden of vachten aangeboden of moet je maar afwachten wat je krijgt?

Er zijn veel webshops die koeienhuiden in veel verschillende soorten en maten aanbieden en zo ook de koeienhuiden en schapenvachten. Denk maar eens aan een schapenvacht Texel die in verschillende kleuren wordt aangeboden of een IJslandse schapenvacht. Vaak wordt er één foto getoond en krijg je niet exact de huid of vacht van de foto, maar een heel ander product. Wil je wel een uniek gefotografeerde huid of vacht kopen, dan kan je altijd aangeven dat je eerst een paar foto’s wilt zien voordat je de aankoop doet!  

  1. Hoe bepaal je kwaliteit?

Als je een opzoek bent naar een huid of vacht en je wilt echt kwaliteit; verdiep je dan eens in een looiproces en kijk dan vervolgens hoe het looiproces er bij de verkoper uit ziet!

Waarom een koeienhuid of schapenvacht kopen?

Waarom een koeienhuid of schapenvacht kopen? Je kan je huis ‘als je houdt van landelijk of industrieel’ een heerlijk landelijke en warm sfeer geven door gebruik te maken van huiden en vachten! Denk maar eens aan een koeienhuid als vloerkleed en een mooi schapenvacht voor de kachel! Het kleed je huis aan en geef net even die extra sfeer!

https://koeienhuid-schapenvacht.nl/