Het Thuisgevoel
Image default
Woning en Tuin

Bij een interieur uit de vorige eeuw hoort een deurklink jaren 30

Eens in de zoveel tijd zijn de meeste mensen toe aan het restylen van hun interieur of aan het renoveren of aan het verhuizen. Er zijn weinig mensen die van het eerste moment dat ze uit huis gaan tot het laatste moment in één interieur leven. De ene pakt het wat groter aan dan de ander, maar nooit zal je exact hetzelfde behouden. Maar waarom vergeten we dan zo vaak de deurklinken mee te nemen? Als jij op zoek bent naar de perfecte details voor jouw jaren 30 interieur dan moet je ook een deurklink jaren 30 erbij zoeken.  

Wat zijn de kenmerken van een jaren 30 interieur?
De laatste jaren komen de oudere interieur stylingen weer terug. Denk hierbij ook aan de jaren 30 waarmee men geïnspireerd is geraakt en deze verwerkt met een moderne twist. Dit type styling is nog steeds geliefd door zijn charmes waarbij het een moderne maar toch authentieke uitstraling heeft. De bekende visgraat parketvloer is bijvoorbeeld een kenmerk dat vaak terugkomt. Maar ook door horizontale lijnen op kasten en deuren op één hoogte te plaatsen. Daarnaast kun je ook denken aan de bekende authentieke boekenkast, de erker aan de voorzijde van de woning, met een fijne afwerking in de plinten, vensterbanken en sierlijsten. Samengevat dus een simpel maar strak interieur. Dus waarom zou je daar geen deurklink jaren 30 in plaatsen? 

Vergeet ook zeker niet dat deurklinken verder gaan dan alleen deuren die je toegang tot een ruimte verschaffen. Je kunt dit ook terug laten komen in bijvoorbeeld je keuken en de badkamer. 

Hoe ziet een deurklink jaren 30 eruit en wat zijn de mogelijkheden? 

De meest bekende deurklink jaren 30 die nu veel wordt gebruikt, is het ton-model met een speelse twist. Het model is tonvormig van uiterlijk en bestaat uit meerdere delen. De buitenzijden zijn vrijwel altijd van RVS gemaakt maar het middelste gedeelte kan zowel van RVS zijn als van authentiek hout. Zo kun je kiezen uit bijvoorbeeld kersenhout of zwart ebbenhout, klassiek beuken of een white wash eiken. Ook het beslag dat op de deur gaat is er in vele uitvoeringen en zo kun je de authentieke deurklink jaren 30 helemaal terugbrengen naar jouw huidige moderne stijl met een authentieke touch. 

De deurklinken uit de jaren 30 zijn over het algemeen iets kleiner en niet voor alle mensen even praktisch. Daarom zijn er ook grotere maten beschikbaar zodat je wel het authentieke model hebt, maar niet het onhandige kleine model. 

Als je het helemaal af wilt maken kun je naast de deurklink jaren 30 ook het raambeslag mee nemen. Er zijn namelijk ook raamkrukken in de jaren 30 stijl te koop bij De Oude Deurklink waardoor je in jouw interieur één geheel vormt als het gaat om deur- en raambeslag. Zodra je deze kleine stap mee neemt zal je zien dat jouw huis eruit ziet alsof het is ingericht door een professionele stylist omdat er op de kleine details in de afwerking is gelet.