Het Thuisgevoel
Image default
Woning en Tuin

De juiste ontkalkingstabletten voor uw Jura koffiemachine waar vindt u die?

Als u kiest voor een Jura Koffiemachine dan kiest u voor lekkere koffie, alleen wilt u natuurlijk ook dat de smaak van de koffie lekker blijft. Hier zorgt u voor met de ontkalkingstabletten voor uw Jura koffiemachine. Kalk wat in uw machine terechtkomt is niet gevaarlijk voor u gezondheid, maar tast wel uw koffie aan, kalkaanslag moet u dus op tijd voorkomen.

 

Zo blijft de koffiesmaak goed

Als u een koffiemachine van jura in huis heeft, dan mogen Ontkalkingstabletten voor uw Jura koffiemachine ook niet ontbreken. Het kraanwater in Nederland valt onder hard water. Hard water 

Betekent dat er een hoge dosering, calcium, kalksteen en mineralen in zit. Dit is niet slecht voor uw gezondheid, maar het kan wel op gaan hopen in uw koffiemachine. 

 

Te veel kalk in een koffiemachine

Zodra de doorvoer van uw koffiemachine wordt geblokkeerd zorgt dit ervoor dat de koffiesmaak ook minder wordt. Als u de Ontkalkingstabletten voor uw Jura koffiemachine gebruikt zorgt u ervoor dat de ophoping verwijderd wordt. Uw koffiemachine kan hierdoor weer optimaal functioneren.

 

Regelmatig de machine ontkalken

Het is belangrijk dat u de koffiemachine regelmatig gaat ontkalken. De Jura koffiemachines hebben allemaal een automatisch ontkalkingsprogramma. Dit zorgt ervoor dat de koffiemachine in de gaten houdt wanneer u hem moet ontkalken, maar ook dat er een programma op zit die voor uw het werk doet. Bij een koffiemachine die dit niet heeft, kunt u het beste om de drie maanden de machine ontkalken. 

 

Hoge hardheid van het leidingwater

Als u ergens woont met een hoge hardheid van het leidingwater, dan kan het verstandig zijn om uw machine wat vaker te ontkalken. Zo blijft de smaak van uw koffie het lekkerste en gaat de koffiemachine ook veel langer mee. U voorkomt zo schade van de kalkaanslag binnenin uw koffiemachine en dat scheelt weer reparatiekosten.

 

Vloeibaar of de ontkalkingstabletten voor uw Jura koffiemachine

Er zijn 2 verschillende ontkalkingsproducten te koop. Je hebt de ontkalkingstabletten en je hebt vloeibaar. De Ontkalkingstabletten voor uw Jura koffiemachine zijn klein en die kunt u makkelijk doseren. Veel koffiemachines hebben een vakje waar u de ontkalkingstablet in kan stoppen. Bij andere machines kunt u een tablet oplossen in het waterreservoir van de machine. 

 

Een tablet per keer

U gebruikt meestal één tablet per keer. Elke koffiemachine heeft zijn eigen merk ontkalkingstabletten. Het gebruik hiervan wordt door de fabrikant sterk aangeraden.

Ontkalkingstabletten voor uw Jura koffiemachine bestellen

Zodra u merkt dat uw koffiemachine weer aan een ontkalking beurt toe is wilt u natuurlijk zo snel mogelijk de Ontkalkingstabletten voor uw Jura koffiemachine in huis hebben. U kunt deze online bestellen. Lang wachten hoeft u er niet op, want als u de ontkalkingstabletten voor 16:00 uur besteld

dan heeft u ze de volgende dag al in huis. De Jura ontkalkingstabletten worden met de post naar u toegestuurd. Zo hoeft u er ook niet speciaal voor thuis te blijven.