Het Thuisgevoel
Image default
Woning en Tuin

Deurklinken: ook de beste deuren kunnen niet zonder

Het wie, wat waar van deurklinken: je leest het hier. Er zijn heel veel verschillende modellen deurklink. In dit artikel bespreken we de verschillende ontwerpen met je. Kies je voor een moderne deurklink dan krijg je een deurklink met – nogal wiedes – een modern ontwerp. De vormgeving zal strak en zakelijk zijn, veelal minimalistisch. Vaak wordt er gebruik gemaakt van ronde vormen, al kom je ook veel hoeken tegen. De kleur? Oorspronkelijk roestvrijstaal of een zwarte afwerking. Er is meer dan genoeg keuze voor elke smaak of stijl. Een goed gekozen stijl van deurklink kan een interieur naar een hoger niveau tillen. Denk dus goed na voor je iets aanschaft. Als je op zoek bent naar een groot assortiment deurklinken en ander deurbeslag, dan ben je bij Mooi Deurbeslag aan het juiste adres. Bezoek de website vrijblijvend.

 

Hoe zit het met moderne deurklinken?

De moderne deurklink heeft een moderne vormgeving. Bij modern moet je denken aan een minimalistisch ontwerp, dus met zo min mogelijk opsmuk. Het ontwerp is simpel: rechttoe, rechtaan. Dat wil overigens niet zeggen dat er niet uren tijd in het ontwerp is gestoken. Wie kiest voor modern, kiest voor gestroomlijnd, vaak met rondere vormen en neutrale kleuren: zwart of RVS. Wat ook veel voorkomt, is deurklinken met schild. Een schild is een langwerpig vlak dat verticaal tegen de deur wordt geplaatst en zo extra stevigheid biedt op de plek waar de klink het gat in de deur ingaat. Kijk maar eens op je eigen deuren: je zult zien dat ze bijna allemaal over een schild en anders een rozet (een ronde, of juist vierkante vorm) beschikken.

 

Oerdegelijke deurklinken

De kwaliteit van een deurklink zit hem in een aantal zaken. Allereerst dien je een deurklink uit te kiezen die naadloos aansluit bij het interieur van je woning. Daarnaast moet de klink natuurlijk bij je eigen smaak passen en bij de stijl van de woning zelf. Modern deurbeslag komt in een oude, jaren ’20 of ’30 woning, minder goed tot zijn recht dan in nieuwbouw. Als het op deurklinken aankomt, kies je natuurlijk niet alleen voor een ontwerp, maar ook voor het materiaal en natuurlijk de stijl. De kleuren kunnen nogal verschillen: een metaal als nikkel kan geborsteld (mat) worden opgeleverd, maar ook mooi glanzend worden gemaakt.

 

De eenvoud van montage

Nieuwe klinken aanschaffen is slechts stap één. Die klinken moeten vervolgens ook nog geïnstalleerd worden. Meestal spreekt het voor zich, maar mocht je er op eigen houtje niet uitkomen, dan zal een specialist als bovenstaande partij altijd een handleiding meesturen, waarmee het stap voor stap mogelijk is je eigen deurklink in de deur te bevestigen. Mocht je toch nog vragen over montage hebben, dan is het altijd mogelijk telefonisch of via mail contact op te nemen. Een professionele partij zal je verder helpen en van aanvullende uitleg voorzien.

 

De beste merken beslag

Bij de expert mag je altijd rekenen op deurbeslag, waaronder deurklinken, van de hoogste kwaliteit. Sommige merken zijn gespecialiseerd in het aanbieden van moderne klinken, terwijl andere partijen zich vooral toeleggen op de industriële of juist de retrolook. Als je goed rondkijkt, zul je zien dat de mogelijkheden bijna onbeperkt zijn. Bekijk bijvoorbeeld eens het aanbod van binnendeurbeslag. Succes hangt van jezelf af.