Het Thuisgevoel
Image default
Woning en Tuin

Draai je deur op slot wanneer je weggaat

Vaak wanneer je de deur uitloopt gooi je deze maar gewoon achter je dicht, maar is dit wel de goede manier en is je huis op deze manier el goed beveiligd? Wanneer je snel van huis gaat kan er natuurlijk niet veel gebeuren, maar wanneer je lang van huis bent is de kans natuurlijk groter van wel. In dit blog van de slotenmaker Hasselt lees je alles over wat er kan gebeuren wanneer je de deur zomaar achter je dicht gooit en waarom je de deur beter op slot kan draaien.

Gemakkelijk binnen komen

Wanneer jij de deur zomaar achter je dicht gooit en de deur verder niet op slot draait met de sleutel, is het voor inbrekers een stuk makkelijker om zomaar binnen te komen bij jou. Wanneer je snel van huis weggaat en weet dat je snel terug bent, gebeurt dit natuurlijk niet zo snel. Je bent namelijk snel thuis en zal er dan snel achter komen.

Maar wanneer je lang van huis weg bent hebben inbrekers tijd genoeg om te proberen je deur open te krijgen. De inbraakmethode die inbrekers dan gebruiken wanneer je de deur niet op slot hebt gedraaid, heet flipperen. Het is een redelijk bekende methode en vooral omdat slotenmakers zelf de deur ook op deze manier open maken wanneer jij jezelf hebt buitengesloten.

Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen is flipperen dus niet alleen erg makkelijk, maar ook nog eens een methode die erg vaak wordt gebruikt. Wanneer inbrekers gaan flipperen hebben ze eigenlijk alleen maar een stukje hard plastic nodig. Je kan hierbij bijvoorbeeld denken aan de deksel van een boterkuipje, een oud pasje etc. Het plastic wordt vervolgens teven de deur en deurpost aangedrukt en zo kan het slot worden ingeduwd. Wanneer er dan zachtjes tegen de deur aangedrukt wordt, zal de deur al snel opengaan. Op deze manier kan er dus snel en makkelijk ingebroken worden zonder dat er in braaksporen aanwezig zijn. 

Draai dus altijd de deur op slot

Wanneer jij je huis uitgaat is het dus altijd verstandig om je deur op slot te draaien. Op deze manier kom je er direct achter  of je je sleutels bij je hebt en heb jij je huis op de juiste manier beveiligd.