Het Thuisgevoel
Image default
Woning en Tuin

Een klassieke uitstraling aan het dak

Wil je een klassieke uitstraling aan jouw dak geven zonder dat je hiervoor te veel gaat betalen? Een dakpanplaat kopen kan dan tot een van de voordelen behoren. Deze platen zorgen er namelijk voor dat de kosten aanzienlijk lager gehouden kunnen worden bij de renovatie van de woning. Bij veel nieuwbouwwoningen worden deze platen ook ingezet, omdat het de werkzaamheden een stuk sneller laat verlopen. Alleen heb je veel meer voordelen dan alleen de kostenbesparing tijdens de aanschaf. Het is daarom belangrijk dat je overal van op de hoogte bent en een keuze gaat maken.

 

Het lichte gewicht geeft voordelen

Een dakpanplaat kopen helpt jou om toch een klassiek uitziend dak te hebben, terwijl je niet met losse dakpannen te maken hebt. In plaats daarvan heb je een plaat, die uit meerdere dakpannen bestaat. Ondanks dat het meerdere dakpannen zijn, is er altijd een licht gewicht beschikbaar. Dit lichte gewicht kan ervoor zorgen dat zelfs de zwakkere dakconstructies voorzien kunnen worden van een nieuw dak, zonder dat er extra werkzaamheden aan uitgevoerd hoeven te worden. Daarbij is het ook eenvoudiger neer te leggen. De werkzaamheden zullen daarom veel sneller verlopen en je hebt minder installatiekosten.

 

Kijken naar kleuren en isolatie

Daarbij is het een groot voordeel dat je de dakpanplaten in een groot aantal kleuren aan kunt schaffen. Voor het straatbeeld kan het mooi zijn om dezelfde kleur te nemen als jouw buren, maar je kunt ook kijken naar jouw persoonlijke smaak. De kleurmogelijkheden helpen jou daarom altijd aan een dak die jij wenst te hebben. Zo ook voor andere gebouwen dan woningen. Je kunt dan nog gaan kijken naar de platen inclusief isolatie, zodat je hier ook geen omkijken meer naar hebt. Het isoleren van de woning zal op de langere termijn immers ook een kostenbesparing met zich meebrengen.

 

Weinig onderhoud vereist

Uiteindelijk is een dakpanplaat kopen heel eenvoudig en kunnen de werkzaamheden binnen een korte tijd starten. De montage is heel eenvoudig. Je legt de platen op het dak en zet ze vast. Je kunt grotere oppervlakten direct aanpakken, waarna je snel weer geniet van de nieuwe uitstraling. Vanaf dat moment zullen de platen gemiddeld 20 tot 50 jaar meegaan, zonder dat er veel onderhoud aan uitgevoerd hoeft te worden. De speciale coating zal de dakpannen namelijk beschermen tegen invloeden van buitenaf en jij hoeft er niet meer naar om te kijken.