Het Thuisgevoel
Image default
Woning en Tuin

Een kloostertafel voor jou

Ben je op zoek naar een tafel die past bij jouw levensstijl, en die een leven lang mee gaat? Kies dan een kloostertafel. Een mooie eiken kloostertafel is een echte blikvanger, of je nu een eetkamer zoekt, een hobbytafel of een werktafel.

Hoe ziet een kloostertafel er uit

De typische kloostertafel ziet er stoer, robuust en stevig uit. De gemiddelde kloostertafel is gebouwd om een leven lang mee te gaan. Denk aan dikke tafelpoten en een net zo stevig tafelblad. De echte kloostertafel wordt ambachtelijk gebouwd en heeft daardoor een authentieke uitstraling. Deskundige meubelmakers voelen het hout, ze weten precies hoe je de ziel van het hout tot uiting kunt brengen.

Waar komt de kloostertafel vandaan?

Dat is een lastige vraag, waar je op twee manieren antwoord op kunt geven. Laten we beginnen met een stukje geschiedenis. De kloostertafel stamt uit, inderdaad, het kloosterleven. Die geschiedenis gaat honderden jaren terug, tot in de Middeleeuwen. “Zo worden ze niet meer gemaakt”, denk je misschien. Toegegeven, tegenwoordig zijn veel tafels verkrijgbaar die net een paar jaar meegaan. Maar ook tegenwoordig kun je nog een kloostertafel kopen waar je een leven lang plezier hebt.

Dat brengt ons bij het andere antwoord op de vraag waar de kloostertafel vandaan komt: uit Zevenaar.

In Zevenaar vind je namelijk een bedrijf dat kloostertafels verkoopt die een pareltje zijn in je interieur:  Deze kloostertafels worden geproduceerd in de eigen meubelwerkplaats, door een vaste groep vakmensen. Dat betekent dat je bij dit bedrijf altijd slaagt voor een kloostertafel die past bij jouw wensen.

Misschien staat de kloostertafel van je dromen al op je te wachten in onze showroom in Zevenaar. Zo niet? Maak dan een afspraak voor een gesprek waarbij we jouw wensen inventariseren, waarna je een vrijblijvende offerte krijgt voor een op maat gemaakte eikenhouten kloostertafel.

Bezoek onze site, laat je inspireren of neem deel aan een rondleiding door onze werkplaats. Jouw eikenhouten kloostertafel is dichterbij dan je denkt!