Het Thuisgevoel
Image default
Woning en Tuin

Wat zijn de huidige trends op het gebied van tuinmeubelen?

Comfort van binnen naar buiten doortrekken

Bij een nieuw buitenseizoen horen ook weer nieuwe trends. Het interieur buitenshuis is bijna net zo belangrijk geworden als het interieur binnenshuis. Bijna iedereen kent wel iemand met een overkapping of een blokhut in de tuin. Of misschien beschik je zelf wel over een mooie veranda waar je heerlijke zomeravonden doorbrengt. Het is een trend om de inrichting van je woonkamer door te laten lopen in je tuin. Daardoor oogt je woonkamer groter en is je tuin toegankelijker. Het comfort van binnen wil je ook buiten ervaren. Wanneer je bijvoorbeeld kiest voor een grote gestoffeerde 6 persoons hoek loungeset met een buitenkleed, geeft dit een luxe uitstraling aan je tuin en past dit nog beter bij je woonkamer. Kies voor zachte stoffen en kies voor een comfortabele zit, zoals deze tuinset van hout en aluminium.

Ongepolijst en puur natuur

In harmonie met de natuur leven, dat wordt steeds belangrijker anno 2022. Biodiversiteit krijgt hierin alle ruimte, dus verwelkom de insecten, vogels en kleine zoogdieren. Kies bij je beplanting voor verschillende grassen en bloeiers, zodat je tuin lekker begroeid is en niet te netjes is aangelegd. Belangrijk hierbij is dat je tuin niet rommelig oogt. Rust is belangrijk in de natuurtuin. Je ziet veel gevlochten riet, bamboe en duurzame houtsoorten of houtsoorten die gerecycled zijn. En dan vooral in combinatie met strakke materialen, zoals roestvrijstaal en aluminium. Een tuinset van hout en aluminium is al jaren populair en blijft dit ook in 2022. De kleur groen, in allerlei kleurvarianten, past perfect bij deze trend. Groen staat voor duurzaamheid en voor de natuur. Scoor een groene loungeset en je tuin is een ware blikvanger deze zomer. Natuurlijk kun je dit ook zoeken in accessoires en hoef je niet direct een 6 persoons hoek loungeset of een eettafel in de kleur groen te kopen.

Bonte kleuren en vrolijke prints

Houd je van kleuren, ga dan helemaal los in je tuin. Kies voor bonte bloemen, vrolijke parasols, kleurrijke kussens in allerlei kleuren en prints. Deze tuin straalt gezelligheid en vrolijkheid uit, iets waar mensen momenteel veel behoefte aan hebben. De kleuren waar je hierbij aan kunt denken zijn blauw, roze, mintgroen en zacht oranje. Deze kleuren kun je afwisselen met felle accenten, zoals koraalrood. Deze verfrissende kleur kom je ook veel tegen in bloemen en planten. Bij deze trend wordt gebruik gemaakt van eigenwijze vormen. Materialen die hierbij passen zijn gekleurd glas, keramiek textiel en granito. Combineer hierbij een natuurlijke en ambachtelijke tuinset met daarop veel vrolijk gekleurde kussens. Deze tuin straalt veel positieve energie uit.

 

Gerelateerde artikelen

Velvet: de trend van nu

4 Weetjes over gashaarden die je nog niet kende

Het belang van een schone vloer