Het Thuisgevoel
Image default
Woning en Tuin

Een stalen eettafel, wanneer is het echt een goede keuze?

Door de jaren heen hebben we met z’n allen kunnen vaststellen hoe eettafels uit steeds meer verschillende soorten materialen vervaardigd zijn geworden. Eén van de nieuwe mogelijkheden waar je voor kan kiezen is een zogenaamde stalen eettafel. Ondanks het feit dat deze optie tegenwoordig op de markt wel degelijk aanwezig is moet het gezegd dat ze toch nog steeds eerder een zeldzaamheid is. Dat is onder meer het gevolg van het vaak vrij stevige kostenplaatje dat aan een dergelijke tafel is verbonden. Dit gezegd hebbende is het dan wel weer zo dat je in ruil daarvoor kan rekenen op een gigantisch betrouwbare levensduur. Hoe dan ook, overweeg jij ook het aanschaffen van een eettafel gemaakt van staal? Dan moet je absoluut zeker verder blijven lezen!

Een stalen eettafel staat niet alleen goed in een industrieel interieur

Van een stalen eettafel wordt in de praktijk wel eens gezegd dat ze vooral goed tot haar recht komt in een industrieel geïnspireerd interieur. Op zich is het zeker zo dat je binnen een dergelijke stijl van interieur gebruik kan maken van een eettafel vervaardigd uit staal. Dit gezegd hebbende is het zo dat dit materiaal zich zeker niet alleen maar beperkt tot deze interieurstijl. Zo komen eettafels met een stalen blad bijvoorbeeld eveneens prima tot hun recht in: 

  • Interieurs met veel natuurlijke invloeden zoals planten en bloemen;

  • Moderne interieurs waarin er vooral sprake is van een minimalistisch design;

  • Klassieke interieurs waarin onderhoudsvriendelijkheid centraal staat; 

De veelzijdige en tegelijkertijd ook gewoon sterk minimalistische uitstraling van een stalen eettafel zorgt er in de praktijk voor dat ze werkelijk in elke stijl van woning kan worden toegepast. Bovendien kan je rekenen op uitstekende visuele eigenschappen die de kwaliteit niet negatief beïnvloeden. Dat laatste is veelal wel het geval bij tal van andere soorten eettafels. 

Een stalen eettafel is van hoogwaardige kwaliteit

Voor een eettafel van staal geldt in eerste instantie dat ze er bekend om staat ontzettend kwalitatief te zijn. Dat is geen overbodige luxe. Het spreekt immers voor zich dat er ook aan een stalen eettafel verschillende keren per dag aangeschoven zal worden. Bovendien is het zo dat er op deze tafel gebruik zal worden gemaakt van niet alleen scherpe materialen, maar ook van hoge temperaturen. Dit alles hoeft geen enkel probleem te zijn. Metaal kan tegen een aardig stootje waardoor de uitstraling van jouw metalen eettafel gedurende een zeer aanzienlijke tijd onaangeroerd zal blijven.

Onderhoudsvriendelijker wordt het haast niet

Van staal is bekend dat het één van de meest onderhoudsvriendelijke materialen is op de markt. Het hoeft dan ook zeker en vast niet te verbazen dat steeds meer fabrikanten van meubels ervoor kiezen om gebruik te maken van dit materiaal. De onderhoudsvriendelijke eigenschappen zorgen ervoor dat ook de keuze voor een stalen eettafel in de praktijk al snel kan zijn gemaakt. Dat is natuurlijk het gevolg van het feit dat de tafel verspreid over de dag heel wat verschillende keren zal worden gebruikt. Het laatste waar je dan op zit te wachten is dat je telkens heel wat tijd moet schoonmaken om ze terug echt helemaal in perfecte staat te krijgen. Dat geldt sowieso niet voor een tafel welke is gemaakt van metaal. Deze valt dan ook geweldig eenvoudig schoon te maken.