Het Thuisgevoel
Image default
Woning en Tuin

Een weerhuisje is een uniek interieur object

Een weerhuisje is lang niet bij iedereen bekend, wat best jammer is want een weerhuisje is een uniek interieur object dat vaak zeer goed in te passen is in klassieke interieur stijlen. Een weerhuisje is van origine bedoeld om de temperatuur en de luchtvochtigheid te meten en af te kunnen lezen. Een weerhuisje vind je vaak op dezelfde plek waar je klokken kan kopen en in veel gevallen zijn weerhuisjes tot op zekere hoogte vergelijkbaar met koekoeksklokken, omdat ze in dezelfde stijl gemaakt zijn. Vroeger werden weerhuisjes gemaakt met behulp van onder andere paardenhaar en schapendarmen, die een rol speelden in de gebruikte techniek om de temperatuur en de luchtvochtigheid te meten en weer te geven. Tegenwoordig wordt er gebruik gemaakt van meer moderne technieken en heeft het weerhuisje bovendien een andere rol gekregen.

 

Weerhuisjes zijn gemaakt in Duitse stijl

Weerhuisjes zijn uniek vanwege verschillende redenen. Op de eerste plaats zijn de designs en de vormgeving die gebruikt wordt voor de weerhuisjes zeer specifiek en ook iconisch. De stijl is terug te voeren naar Duitsland en Oostenrijk. En is een vormgeving die ook bij de koekoeksklok is terug te zien en vaak wordt gelinkt met het gebied rond het Zwarte Woud in Duitsland. Op de weerhuisjes is dit terug te vinden in onder andere de traditionele klederdracht van het mannetje en het vrouwtje die op veel weerhuisjes terugkomen en ook in andere aspecten op de huisjes, zoals bijvoorbeeld dennenappels en paddenstoelen.

 

Weerhuisjes worden gebruikt voor de inrichting

In veel gevallen wordt het weerhuisje allang niet meer gebruikt om de luchtvochtigheid en de temperatuur af te lezen, omdat hier inmiddels al veel betere apparaten voor gemaakt zijn. Toch blijft een weerhuisje voor zeer veel mensen erg interessant, omdat deze een uniek en mooi design heeft en vaak een extra accent geeft aan de inrichting.

 

Online een weerhuisje uitzoeken en bestellen

Op koekoeksklok.com vind je een groot assortiment aan weerhuisjes die je al dan niet kan combineren met andere attributen in het interieur, zoals bijvoorbeeld een klassieke koekoeksklok die ook in de traditionele Duitse stijl is gemaakt. De weerhuisjes verschillen vaak van elkaar op het gebied van details. In de webshop kun je alle designs en uitvoeringen op je gemak bekijken en vergelijken. Wanneer je een keuze hebt kunnen maken dan is een weerhuisje kopen eenvoudig en kun je deze vaak al binnen een of enkele dagen thuis verwachten.