Het Thuisgevoel
Image default
Woning en Tuin

Hoe creëer je een gezellige eetkamer?

Als je net een nieuwe woning hebt gekocht of verbouwd, dan staat de keuken meestal centraal. Maar ook de eetkamer is belangrijk, want dit is waar je gezellig met familie en vrienden kunt zitten om te eten. Het kiezen van het perfecte meubilair voor deze ruimte is niet altijd eenvoudig. Er zijn tafels van verschillende formaten, stoelen van veel verschillende modellen, dressoirs, toonbanken, kortom, een veelheid aan mogelijkheden. Hoe maak je nu de juiste keuze? Je leest hieronder enkele woon tips voor in huis.

Het eerste doel

In de eerste plaats moet je nadenken over het doel van de ruimte. Wil je er alleen eten of ook vergaderen, TV kijken of spelletjes spelen? Als je weet wat je wilt gebruiken voor de eetkamer, dan is het makkelijker om het perfecte meubilair te kiezen. Ten tweede is het belangrijk om rekening te houden met de grootte van de ruimte. Als je een kleine eetkamer hebt, is het niet verstandig om te grote meubels te kiezen. Kies in dat geval voor een tafel en stoelen die gemakkelijk te verplaatsen zijn, zodat je de ruimte optimaal kunt benutten.

Andere woon tips:

– Denk na over wat je precies nodig hebt in de eetkamer. Wil je er alleen maar eten of ook vergaderen? TV kijken of spelletjes spelen?

– Neem de afmetingen van de ruimte in acht. Kies niet voor te grote meubels als je een kleine eetkamer hebt.

– Kies meubels die gemakkelijk te verplaatsen zijn, zodat je de ruimte optimaal kunt benutten.

– Denk na over de stijl die je wilt creëren in de eetkamer. Wil je een rustige sfeer of juist iets levendigs? Kies daarmee ook het type meubilair dat past bij jouw wensen.

– Vergeet de verlichting niet! Een goede verlichting maakt of breekt een ruimte. Zorg ervoor dat je genoeg (ambiance)licht hebt, maar zorg ook voor een aan- en uitknop zodat je de lichtsterkte kunt regelen.

– Hang een leuk schilderij of foto aan de muur om de ruimte wat sfeer te geven. Of kies voor een mooie vaas met bloemen op tafel. Wat jij leuk vindt, hangt natuurlijk af van je eigen smaak!

– Zorg ervoor dat alles netjes opgeruimd is. Een rommelige tafel geeft namelijk direct een onrustige indruk. Kies daarom voor een mooie kandelaar of serveerschaal waarin je lekkere hapjes kunt presenteren. Op die manier blijft de ruimte ook gezellig als je er alleen bent.