Het Thuisgevoel
Image default
Woning en Tuin

Nuttige tips bij een grote tuinverbouwing

Het werk in de tuin moet je niet onderschatten. Het gaat namelijk om veel meer dan een paar kleine plantjes planten. Het is vaak zo dat er grote klussen zijn die een goede aanpak vragen. Daarvoor is wel een goede voorbereiding nodig. Denk aan een bouwafval container van Puincontainershop huren. Dit maakt het gemakkelijk om het afval af te voeren. Daarnaast kan je natuurlijk ook wel wat andere tips gebruiken. We hebben er hier een paar voor je op een rij gezet.

De planten snoeien

De basis van een nette tuin is het snoeien van de planten en struiken. Het is slim om dit in de winter te doen. Het snoeiafval verzamelen doe je door een zeil op de grond te leggen waar alles op kan vallen. Door het zeil bij elkaar te vouwen kan je dan in één keer al het afgesnoeide afval weggooien. Gaat het om echt veel afval? Dan is het gebruik van de vuilcontainer een optie. Het past immers niet meer alleen in de groene container dan.

Een tuinhuisje afbreken

Ooit waren de tuinhuisjes heel populair. Dat tij is wel gekeerd. De huisjes zijn van hout en gaan vaak minder lang mee dan gedacht werd. Het is dan ook zo dat deze na enkele jaren alweer afgebroken worden. Dit moet natuurlijk wel op een rustige en veilige manier gebeuren. Het gelijk afvoeren van het hout in een goede bouwcontainer is dan in ieder geval een goed idee. Het mag immers niet in de groenbak worden gegooid. Een houtcontainer huren kan ook een optie zijn. Denk hier dus over na.

Wat te doen met afval

Het is vooral belangrijk om een goed beeld te vormen van de hoeveelheid afval die geproduceerd wordt. Wanneer er flink in de tuin gewerkt wordt, dan is dat al snel veel meer dan gedacht wordt. Dat bij thuisverbouwingen veel afval geproduceerd wordt, dat is bekend. Dat dit in de tuin ook gebeurt, wordt echter nog altijd onderschat. Door een container te huren is het goed te voorkomen dat de tuin vol met afval dat niet afgevoerd kan worden komt te liggen. Dit geeft ook veel rust.