Het Thuisgevoel
Image default
Dieren

Je hond registreren in een databank

Als je jouw hond wil registreren in een databank, dan is dat een goed idee. Dit kan alleen als je hond een chip heeft. Je hond registreren kan al binnen een paar simpele stappen. Het enige dat je moet doen is de naam van je hond invullen en alle persoonlijke gegevens van jezelf. Vervolgens kies je een abonnement bij de databank. Welke abonnementen er zijn, wordt later verteld. Als laatste moet je jouw profiel voltooien, door bijvoorbeeld het ras en het geslacht van je hond in te vullen. Welke abonnementen kan je kiezen bij een databank als je jouw hond laat registreren? 

Abonnementen bij een databank

Vaak zijn er meerdere abonnementen bij een databank verkrijgbaar, zoals 1, 5 of 15 jaar. Je kunt zelf kiezen welk abonnement het beste bij jouw situatie past. Per databank verschillen de kosten voor het abonnement en het kan zijn dat een databank andere abonnementen aanbiedt, van bijvoorbeeld 2 of 3 jaar. Als je een abonnement afsluit en deze na een jaar wil verlengen, dan kan je deze ook weer opnieuw afsluiten of ervoor kiezen om een langer abonnement af te sluiten. 

De voordelen van je hond registreren

Als je jouw hond laat registreren in een databank, dan zijn hier een aantal voordelen aan verbonden. Allereerst is het handig als je hond een keer zoek is. De persoon die jouw hond vindt, kan de dierenarts bellen die vervolgens de chip uit kan lezen. In de databank verschijnen dan alle gegevens van je hond. Daarnaast kun je op een account bij een databank meerdere huisdieren registreren. Voor een nieuw huisdier hoef je dus geen nieuw account te openen. Als er een noodgeval is, heeft de databank vaak een apart telefoonnummer dat je kunt bellen voor noodgevallen. Ook worden al je persoonlijke gegevens veilig opgeslagen in de databank, niemand anders kan die gegevens inzien!

 

https://www.petlook.nl/hond-registreren/