Het Thuisgevoel
Image default
Entertainment

Creatieve manieren om thuis (je) feest te vieren

Het maakt niet uit of je nu graag elk jaar je verjaardag viert of het juist vervelend vindt om alweer een jaartje ouder te worden. Verjaardagen zijn zeldzame gelegenheden om al je vrienden en familie op één plek te verzamelen om deze gebeurtenis te vieren.

En laten we daarbij eerlijk zijn, je zou zeker voor elke mijlpaal die je bereikt iets leuks of creatiefs moeten doen. Wat is nou een beter excuus om al je favoriete mensen bij elkaar te brengen en hier vervolgens allerlei herinneringen van het afgelopen jaar op te halen. Plus nieuwe herinneringen voor de aankomende jaren te creëren!

Als jij jouw speciale dag ook thuis met een uniek feest naar een hoger niveau wilt tillen, dan zijn dit enkele manieren om je verjaardagsfeest uniek te maken.

Discofeest

Overweeg een disco feest te geven. Het is per slot van rekening een geweldige reden om van fijne dansmuziek te genieten, gezelschapsspelletjes te spelen en veel plezier te hebben. En creëer hierbij ook zeker een geweldige metaalkleurige ballonnenmuur als middelpunt van dit alles. Plus vergeet uiteraard de discobal niet!

Meiden- of mannenavond

Ontvang al je vriendinnen voor een meidenavond met tal van snacks, drankjes en klassieke romantische komedies. Of organiseer voor al je buddies een mannenavond met fijne actiethrillers. Plaats een aantal van je favoriete films in de queue op je streaming platform naar keuze.

En zet daarbij een ‘snackbar’ op die doet denken aan degene die ze in de bioscoop hebben. Creëer zo een heuse bioscoopervaring bij je thuis. Je kunt ook altijd nog een paar kussens op de grond leggen als je nog wat extra zitplaatsen nodig hebt.

Zomertuinfeest

Chique picknick

Als je een zomerse verjaardag viert, profiteer dan van dit warme weer en bereid een maaltijd in het midden van je tuin voor. We houden allemaal wel van het idee om de stoelen daarbij aan de kant te schuiven. Zo zal het evenement aanvoelen als een soort chique picknick. 

Barbecuefeest met tapas

Vergeet ook de sfeerverlichting niet, om het zo een perfecte gloed toe geven. Je kunt dit trouwens ook prima met een barbecuefeest combineren. En hier bijvoorbeeld een geïmproviseerde worstjes of tapa bar met lekkere sausjes en hapjes aan toevoegen.

Lustrumfeest opvrolijken

Maak tevens je eigen tuinbord of ga bijvoorbeeld bij een 50 jarige verjaardag een Sarah pop huren. Dit als een gewaagde manier om de verjaardag toejuiching te delen. Je zou ook lieve berichten met krijt op de stoep of oprit kunnen delen. Of met droog uitwisbare stiften iets op de ramen schrijven.

Tropisch tuinfeest

Heb je zin om er even tussenuit te gaan, maar zit je aan je huis vastgeplakt? Breng met een traditioneel Hawaiiaans lū’au feest in de achtertuin het strand dan naar je toe. Om wat extra sfeer te maken, koop je wat palmbladeren en tropische bloemen bij je plaatselijke tuincentrum.

Serveer vervolgens lekkere zomerse cocktails voor de volwassenen. Vooral de piña colada’s, aardbeien daiquiris en bevroren margarita’s zijn hierbij geweldige keuzes.

Indoor picknick

Het blijkt dat je zelfs in de koudere maanden nog thuis kunt picknicken. Plaats gewoon een gezellige en intieme maaltijd bij je op de vloer. Het is ook prettig als je hiervoor een salontafel gebruikt. Het is echter niet beslist nodig, want een picknickmat of deken, kussens en een groot aantal dienbladen werken net zo goed.

Spelletjesavond

Wie houdt er nou niet van een gezellige spelletjesavond? Er zijn tal van klassieke bordspellen waar de gasten dol op zijn. Maar je kunt ook echt creatief worden door de feestgangers met een aangepaste versie van ‘Scattergories’ te verrassen. Dit is een snel denkend spel van categorieën en woorden. Je kunt natuurlijk ook aan ‘Heads Up!’ denken, een spel dat veel op hints lijkt. Of als je wat meer tijd hebt: ‘levend cluedo’.

Creëer een ‘vakantiefeest’

Kies je favoriete reiservaring en creëer deze opnieuw bij jou thuis. Denk bijvoorbeeld aan je vakantie in Toscane door Italiaanse muziek af te spelen, Italiaans gerechten te eten en te genieten van klassieke Italiaanse drankjes zoals de Negroni cocktail. La Vita è Bella! Vind je ook niet?

Wil jij ook graag je verjaardag thuis vieren? Maar wil je niet aan een saai feest vastzitten. Probeer dan eens één van de bovenstaande ideeën uit om je verjaardagsfeest thuis een stuk specialer te maken!