Het Thuisgevoel
Image default
Entertainment

Hoe organiseer ik een feest?

Goed, een feest organiseren is niet altijd een feestje op zich. Veel dingen kunnen bij je naar boven drijven met de grote vraag wat je er mee aan moet. Nog erger is het dat je bang bent dat je juist dingen vergeet. Geen paniek: we helpen je alvast een eind op weg met deze tips!

Welke locatie huur je?

Eén van de eerste vragen is vaak waar je het feest gaat geven. Logisch, want zonder locatie ben je immers nergens. Afhankelijk van het aantal gasten kan je naar de mogelijkheden gaan kijken. Dit is dan ook wat je eerst moet weten. Want eigenlijk hangen heel veel dingen af van het aantal gasten! Vervolgens kijk je dan naar jouw wensen. Wil je vooral dansen of juist vooral chillen met je vrienden? Hou je van luxe of zou je het heerlijk vinden om ergens in de natuur te kunnen feesten? Wil je dat er bediening aanwezig is of ga je dat op een andere manier oplossen? En niet te vergeten: wat is je budget?

Gastenlijst maken

Zoals dus al aangestipt: maak een gastenlijst. Hierdoor weet je hoeveel mensen er komen. Maar maak ook eens een onderverdeling in leeftijd of behoeften. Hier kan je namelijk andere zaken weer op afstemmen. Moet er bijvoorbeeld iets komen voor kinderen? Moet er rekening gehouden worden met een rolstoel? Zijn er mensen met een bepaald dieet? Om maar een paar voorbeelden te geven.

Welke muziek?

Een DJ huren of een live muzikant? Of misschien wel allebei? Het kan allemaal. Ga je trouwen, dan is het slim om een echte Bruiloft DJ in te huren. Hij heeft ervaring met dit soort feesten, wat toch weer heel anders is dan een avond in een nachtclub te staan draaien. Een professionele Bruiloft DJ bespreekt met jou jouw wensen én weet in te spelen op de sfeer van de avond.

Waar laat ik de DJ?

Die DJ kan je inhuren met alleen een draaitafel, bijvoorbeeld. Maar je kunt het ook allemaal net even mooier aankleden. Huur hem in met een dansvloer erbij of zelfs met een volkswagenbusje! Een DJ met volkswagenbusje is een prachtig geheel voor op jouw tuinfeest, festival of ander evenement. De DJ draait dan vanuit de bus en je hebt eigenlijk al een bepaalde sfeer te pakken!

Wat doe je met de catering?

Vier je je feest in een zaaltje of in een restaurant, dan zal de bediening vaak al vanzelf geregeld zijn door de aanbieder van de accommodatie. Huur je echt enkel en alleen een zaaltje of vier je het thuis, dan moet je even bedenken of je de catering zelf verzorgt of dat je die inhuurt. Zelf verzorgen is misschien goedkoper, maar het betekent wel dat je het toch zelf in de gaten moet houden. Ook al maak je er zelfbediening van! Bij het inhuren van catering heb jij er verder geen omkijken meer naar en kan je zelf ook zorgeloos genieten van het feest!

Uitnodigingen versturen

Maak mooie uitnodigingen en verstuur ze op tijd, zodat mensen er rekening mee kunnen houden. Denk aan de 5 w’s die je hierop moet vermelden: wie, wat, waar, wanneer en waarom. Dan heb je alle benodigde info te pakken! Vraag of mensen even laten weten of ze wel of niet komen, zo kan jij het aantal gasten goed doorgeven aan bijvoorbeeld de catering.

 

Genieten

Vergeet vooral niet te genieten! Je hebt er goed je best voor gedaan, dus heb je alle recht om er van te mogen genieten!