Het Thuisgevoel
Image default
Eten en drinken

Kleine keukens Veenendaal tips en slimme trucs bij te weinig opbergruimte

Kleine keukens Veenendaal zijn er genoeg. Maar hoe je effectief met die kleine ruimte dient om te gaan, is niet zo heel eenvoudig als je geen keukenspecialist bent. Een professional heeft zoveel ervaring in het maken van plannen voor kleine keukens dat je echt gebruik moet maken van hun kennis. Enkele tips in dit blog.

Gebruik maken van niches in kleine keukens Veenendaal

Smalle kasten, op maat gemaakt in nissen en hoeken, met uittrekelementen en draaibare interieurs in hoekkasten nemen weinig ruimte in beslag en creëren veel opbergruimte in een kleine keuken in Veenendaal. Er is een breed scala aan oplossingen die zowel qua functionaliteit als esthetiek ideaal zijn voor kleine ruimten. Vooral nissystemen zoals rekken of paneelsystemen voor een flexibele inrichting bieden veel opbergruimte en laten de keuken licht en open lijken doordat grote fronten achterwege kunnen blijven.

Gebruik de volledige hoogte van de ruimte

Bovenkasten kunnen vaak direct onder het plafond worden ingebouwd, waardoor ruimte ontstaat voor alles wat niet dagelijks nodig is: Zelden gebruikt serviesgoed en keukenapparatuur die slechts tweemaal per jaar worden gebruikt en eigenlijk een zaak voor de bijkeuken zouden zijn, vinden hier een geschikte plaats.

Plan niet alles in de keuken

Plan alle apparaten die niet dagelijks nodig zijn buiten de keuken. De vriezer kan bijvoorbeeld zijn werk doen in de kelder. Slim gepland meubilair creëert extra ruimte, zodat klapstoelen of een klaptafel snel aan de kant kunnen worden gezet en alleen worden gebruikt als ze echt nodig zijn. Afzuigkappen in de vorm van plafondkappen of wandkappen nemen ook veel ruimte in beslag. De praktische kookplaat met geïntegreerde afzuigkap combineert koken en afzuigen in één. Bij het plannen van de keuken kun je afzien van een grote afzuigkap en de gewonnen ruimte gebruiken voor extra opbergruimte.

Vermijd donkere kleuren

Een donkere keuken laat de omliggende ruimte vaak nog krapper en kleiner lijken. Denk daarom bij het plannen van keukens voor kleine ruimtes aan lichte of heldere kleuren. Lichte kleuren en geschikte materialen voor oppervlakken laten een ruimte groter lijken. Wie het toch niet zonder donkere kleuren in de keuken wil stellen, kan bijzondere accenten leggen door te kiezen voor zwarte spoelbakken, zwarte armaturen, grepen of afzonderlijke rekken en kastelementen.

Het is zeker niet gemakkelijk om in de keukenplanning rekening te houden met voldoende bergruimte als bijvoorbeeld een bijkeuken ontbreekt en de beschikbare ruimte niet groot is. Wat dan nodig is, zijn oplossingen die meer opslagruimte creëren. Sommige ideeën van een keukenspecialist lijken misschien “klein”, maar al met al creëren ze veel ruimte en ruimte voor keukendromen.

Orde schept ruimte

 “Ergonomische planning” betekent het creëren van optimale ruimte voor alle keukenprocessen. Voor het hakken, uitrollen van deeg of andere voorbereidingen voor het koken heb je het juiste werkblad nodig. De waterkoker, de keukenmachine en de broodrooster, die op het werkblad zijn geplaatst, nemen het grootste deel van het benodigde werkoppervlak in beslag en hebben hier dus geen plaats. Uittrekelementen of nissen voor dit soort apparatuur bieden hiervoor een geschikt alternatief, zodat toestellen handig kunnen worden opgeborgen wanneer ze niet worden gebruikt en snel en handig tevoorschijn kunnen worden getoverd wanneer ze nodig zijn.

Combineer verschillende elementen

Als je droomt van een kookeiland ondanks het feit dat je dan weinig leefruimte hebt, kun je er misschien toch ruimte voor vinden in een kleine keuken. Als hij met één kant tegen de muur staat, heb je nog steeds ruimte vanuit drie richtingen. Met de toevoeging van twee barkrukken kun je besparen op de keukentafel en creëer je meer opbergruimte in de keuken.