Het Thuisgevoel
Image default
Huishoudelijk

VOORKOM RUGKLACHTEN MET ERGONOMISCHE BUREAUSTOEL

We hebben niet eerder met ons allen zoveel te maken gehad met gezondheid. Het afgelopen anderhalf jaar is er flink wat op ons afgekomen. Door de lockdown moesten we allemaal thuis blijven. Veel mensen verloren hun baan, vele anderen zagen zichzelf ineens thuiswerken. Wie vaker thuis werkt of een kantoor aan huis heeft, is wellicht al voorbereid op het nieuwe werken. Maar wanneer u ineens van alles moet regelen om thuis uw werk te kunnen voortzetten, is het niet altijd vanzelfsprekend. Er is een grote groep mensen die thuis aan de keukentafel werkt of aan geïmproviseerde bureaus in de hoek van een kamer. Op de bank zitten of zelfs op bed met de laptop op schoot is zeker niet aan te raden. 

DOOR SLECHTE ZITHOUDING ONTSTAAN RUGKLACHTEN 

Wanneer u vaak en langdurig in een slechte zithouding zit kunt u lichamelijke klachten ontwikkelen. Dit komt doordat er veel spanning in de nek, schouders en rug komt. Bij langdurig stil zitten kunt u bijvoorbeeld (onbewust) voorover buigen. Dit zorgt ervoor dat uw rug in een gekromde houding staat. Uw wervelkolom is als het ware ‘in elkaar geklonken’. In deze houding verslappen de buikspieren waardoor u minder stabiel zit en het moeilijker is om uw rug en de rest van het lichaam goed recht te houden. De bloedcirculatie neemt af en de druk op de spieren neemt toe, waardoor pijn in de nek en rug kan ontstaan. Deze houding zorgt er ook voor dat u minder goed kunt ademen omdat uw longen minder ruimte krijgen. De ademhaling blijft oppervlakkig op de borst en gaat niet naar de buik, zoals het hoort. Vermoeidheid en hoofdpijn kunnen hierdoor ontstaan. 

DYNAMISCH ZITTEN VERSTERKT UW RUG EN 

Ons lichaam is niet gemaakt om lang stil te zitten. Daarom is het van belang om het lichaam tijdens het zitten zo veel mogelijk te blijven stimuleren. Daarin is een ergonomische bureaustoel met een dynamische zitting onmisbaar. Een dynamische zitbal zitting beweegt met de bewegingen van uw lichaam mee waardoor uw rug minder belast wordt. Bij het design van dynamisch ergonomische bureaustoelen van Spinalis wordt rekening gehouden met verschillende zithoudingen en biedt ondersteuning en tegelijkertijd bewegingsvrijheid aan de gebruiker. Dankzij de zitbal werking gaat u automatisch rechtop zitten en uw rug- en buikspieren worden continu getraind en versterkt. U weet dat u een ergonomische bureaustoel heeft, wanneer u het gevoel heeft natuurlijk te zitten. Comfort is erg belangrijk, zeker wanneer u langdurig zittend doorbrengt.