Het Thuisgevoel
Image default
Woning en Tuin

Velux rolgordijnen

Bij een Velux dakraam, horen Velux rolgordijnen. Ze zijn namelijk perfect aansluitend voor een Velux dakraam. Velux rolgordijnen worden bevestigd met geleiders in het raamkozijn. Daartussen zit de stof van het rolgordijn. Het gordijn beweegt wel mee als je het raam opent, omdat het op het kozijn zit. Maar het voordeel is dat de aansluiting naadloos is. Bij hangende gordijnen voor standaardramen heb je bijvoorbeeld nog altijd kans dat er licht tussendoor of onderdoor komt. Bij Velux rolgordijnen en een Velux vliegenraam heb je dat niet.

Bediening

De bediening van een Velux rolgordijn kan op verschillende manieren. Hoe dan ook kun je precies bepalen hoe ver je het gordijn dicht of open wil hebben. Je bent dus niet afhankelijk van bepaalde stoppunten langs de geleiders. Je kunt kiezen voor handmatige bediening van het Velux rolgordijn, maar je kunt de Velux rolgordijnen ook elektrisch bedienen.

Dat kan met het INTEGRA systeem aan de hand van zonne-energie. Het is daarnaast mogelijk een elektrisch systeem voor je Velux rolgordijnen via netstroom te realiseren. De variant op zonne-energie is natuurlijk wel een milieubewustere keuze en is bovendien gemakkelijker, omdat je het gordijn niet op de netstroom hoeft aan te sluiten.

Kleur

Als je weet welke bediening je wil, kun je na gaan denken over de details. Wil je bijvoorbeeld een verduisterend gordijn of juist een transparant gordijn? En hoe wil je de geleiders? De geleiders zijn standaard van aluminium, maar wanneer je witte kozijnen hebt, is het niet gek om witte geleiders te overwegen. Meer varianten zijn er niet. Voor het rolgordijn zelf zijn er meerdere kleuren en zelfs printjes beschikbaar.

https://www.dakvensterstore.be