Het Thuisgevoel
Image default
Woning en Tuin

Velvet: de trend van nu

Het zal je vast opgevallen zijn, maar velvet is terug van weggeweest. Deze mooie, zachte en glanzende stof past in bijna elk interieur. Dus of jij nou een industriële of juist een retro woonstijl hebt: ga eens voor velvet.

Voor- en nadelen van velvet

Velvet heeft het imago een lastige stof te zijn, maar integendeel: deze stof heeft vele voordelen:

  • Velvet is huisdierproof. Door de dichte structuur van de stof is de kans op haaltjes, lussen en slijtplekken zeer klein.
  • Heb je kinderen en ben je bang dat ze drinken morsen op de bank? Geen zorgen, velvet heeft een goede waterdichtheid, omdat de stof zo dicht op elkaar geweven is.
  • Velvet geeft een warme en luxe uitstraling aan het interieur, maar het is ook heerlijk zacht.

Velvet heeft niet veel nadelen, maar het is toch fijn dat je bewust bent van de nadelen voordat je velvet meubelstuk aanschaft.

  • Velvet kan mogelijk statisch zijn. Pas dus op met een velvet kussen als je jouw haren goed in model wilt houden.
  • Op velvet kan een zitspiegel ontstaan. Zitspiegel is een soort schaduw op het zitvlak, met name de plek waar je het meest zit. Probeer dus op zoveel mogelijk plekken op de bank te zitten om dit te voorkomen.

Maar dat is toch duur?

Velvet mag dan een luxe uitstraling hebben, maar het hoeft zeker niet veel te kosten. Waar je ook kijkt, overal wordt wel meubilair met velvet aangeboden. En je hoeft lang niet altijd compleet nieuwe meubels aan te schaffen. Heb je oude en versleten eetkamerstoelen? Ga dan voor velvet stoelhoezen! Deze hoezen kun je gemakkelijk zelf in 20 seconden zelf er omheen doen. Het voordeel van een hoes voor een eetkamerstoel is dat je deze ook kunt wassen. Zo blijft je eethoek, ondanks knoeien met eten, altijd fris!

Veel keus

Wil je graag velvet in je interieur, maar staan je woonkamer een eethoek al helemaal vol met meubels die naar jouw smaak zijn? Geen probleem: velvet wordt gebruikt voor meer dan alleen eethoekstoelen, fauteuils, barkrukken en banken. Denk bijvoorbeeld aan een velvet bed of pak nog groter uit en ga voor een velvet behang.

https://bankhoesdiscounter.nl/collections/stoelhoezen